Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC’de

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC’de
Yayınlama: 25.05.2024
2
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliği ile gerçekleştirilecek olan ve Ankara’da mutabakat zaptının imzalandığı, orta vadede 40 bin ton kapasiteli Güzelyurt Soğuk Hava Deposu ve Entegre Tesisleri ile Güzelyurt Hastanesi inşaat alanında inceleme yaptı.

Türkiye olarak, KKTC’yi her daim destekleyeceklerini belirten Yılmaz, “Türkiye-KKTC iş birliği projelerinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyor, yakın zamanda hayata geçecek olan bu projelerin Kıbrıs Türkü kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

Yılmaz, KKTC'de Erenköy Direnişi'nde şehit olan pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in anıtını ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Yılmaz, “Bu toprakları Kıbrıs Türkü'ne vatan yapan tüm kahraman şehitlerimizi ve mücahitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.