Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Başbakanı Üstel ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Başbakanı Üstel ile bir araya geldi
Yayınlama: 04.07.2024
2
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ile gerçekleştirdiği görüşmede yakın zamanda imzalanan 2024 İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması ile gerçekleştirilmesi öngörülen öncelikli projeleri ele aldıklarını açıkladı.

KKTC’de hayata geçirilen proje ile Anadolu’dan gelen su ile içme suyu sorununu çözdüklerini şimdi de Kıbrıs’ın ovalarını suyla buluşturarak tarımsal üretimi destekleyeceklerini belirten Yılmaz, “Bunun yanı sıra; sanayi, turizm, altyapı, sağlık, eğitim, ulaşım gibi konulardaki iş birliğimizi artırarak da KKTC’li kardeşlerimizin refah artışına katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye ve KKTC’deki ekonomik ve siyasi istikrarın devamının hayati önem taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu bağlamda, Türkiye’de uyguladığımız programın planlı ve koordineli bir şekilde işliyor olmasının KKTC’ye ve Kıbrıs Türkü kardeşlerimize de çok olumlu yansımaları olacaktır. Hazırlıkları süren ve 20 Temmuz’da 50. Yılını idrak edeceğimiz Mutlu Barış Harekâtı’nın yıl dönümünü şimdiden kutluyor, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Birliğimiz ve kardeşliğimiz daim olsun.”

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.