Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Astana zirvesinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesi başladı
Yayınlama: 03.07.2024
1
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Putin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Uzun zamandan beri görüşmüyoruz. Yüz yüze görüştüğümüz için çok seviniyorum. Dünyadaki tüm zorluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım gelişiyor ve ilerliyor. Ticaret hacmimizde birkaç ay zarfında düşüş yaşandı fakat yıllık hacmimiz 50 milyar dolar oldu. Bu da az bir rakam değil. Çeşitli stratejik projelerimiz planlı bir şekilde hayata geçiriliyor.

Turizmde de rekor kırdık 6,7 milyon Rus turist geçen sene Türkiye’yi ziyaret etti. Turizmde sağladığınız sağlıklı ve elverişli koşullardan dolayı sizlere teşekkür ederim. “

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması ise şu şekilde:

“Akkuyu Enerji Santralini bir an önce bitirip devreye alma arzumuz var. Ardından Sinop Nükleer Enerji Santraliyle ilgili görüşmelerimiz var bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. Bu konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız görüşmelerini sürdürüyor.  Bu görüşmelerle birlikte özellikle BOTAŞ ve GASPROM arasındaki ilişkiler samimi bir havada devam ediyor. Ama sizin de ifade ettiğiniz gibi bu 55 milyar dolarlık hacim bizim için çok çok önemli değil bizim hedefimiz 100 milyar doları yakalamaktı ve bu hedefe de ulaşabileceğimize inanıyorum. Böyle bir potansiyele de sahibiz.

Turizm konusunda ise 7 milyon turistin ülkemize gelmesi bizler için çok çok önemliydi. Rus turistlerin Türkiye’de ağırlanması bizler için önem arz ediyor. Bu konudaki samimiyetimiz aynı kararlılıkla devam ediyor bunu aynı şekilde devam ettireceğiz yeter ki Rus turistler Türkiye’den memnun kalsınlar.

Rusya-Türkiye arasındaki bu sıcak ilişkinin ötesinde tabii ben sizleri de en kısa zamanda ülkemde ağırlamayı bekliyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.