Çöp transferi için günde 22 bin kilometre yol kat ediliyor

İzmir’de günde 5 bin ton atık, 22 bin kilometre kat ederek evsel atıkları entegre katı atık yönetim tesislerine aktarıyor. Araçların iki günde kat ettiği yol dünyanın etrafında bir tura denk geliyor.

Çöp transferi için günde 22 bin kilometre yol kat ediliyor
Yayınlama: 18.09.2024
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, daha temiz bir şehir için mesai harcıyor. Nüfus artışı ile birlikte artan evsel atıkların toplanması, bertaraf edilerek, yeniden ekonomiye kazandırılması süreçleri ciddi maliyetleri buluyor. Cadde ve sokaklardan toplanan atıkların yanı sıra ilçe belediyelerinin getirdiği atıklar, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Atık Transfer Şube Müdürlüğü’ne bağlı 20 ilçedeki atık transfer merkezinde, tırlara dolduruluyor. Buradan alınan atıklar, 88 atık transfer aracıyla, Harmandalı, Ödemiş ve Bergama’da bulunan merkezlere gönderiliyor.

İzmir’de çöpün yolculuğunu anlatan Atık Transfer Şube Müdürü Cumhur Ağcahan, atık transfer sürecinin 7 gün 24 saat boyunca aralıksız devam ettiğini söyledi. İzmir’de atık miktarının yaz ve kış döneminde değiştiğini, günlük 4 bin 500 ile 6 bin ton arasında atık çıktığını belirten Cumhur Ağcahan, şunları söyledi: “Transfer istasyonundan, bertaraf tesislerine günde 22 bin kilometre yol kat edilerek, 200 sefer yapılarak ortalama 5 bin ton atık ulaştırılıyor. Günlük 22 bin kilometre yol üzerinden gidersek, araçlarımız 2 günde dünyanın etrafında bir tur atacak kadar yol yapıyor. Bu oran 1 ayda Dünya’dan Ay’a gidip gelecek mesafede yol kat ettikleri anlamına geliyor. Yani aylık 600 bin kilometreyi geçiyoruz. Yine kilometre bazında kıyaslarsak, araçlarımız günde 22 bin kilometre yol yapıyor. Bu da İzmir- İstanbul arası günde 22 defa gidip gelmek anlamına geliyor” dedi. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.