CMG’den BM’de “Medeniyetler Arası Diyalog” sergisi

Çin Medya Grubu (CMG), Birleşmiş Milletler’in (BM) New York’taki genel merkezinde “Medeniyetler Arası Diyalog” adlı bir sergi düzenledi.

CMG’den BM’de “Medeniyetler Arası Diyalog” sergisi
Yayınlama: 02.07.2024
0
A+
A-

Çin Medya Grubu (CMG), Birleşmiş Milletler’in (BM) New York’taki genel merkezinde “Medeniyetler Arası Diyalog” adlı bir sergi düzenledi.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departman Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong, etkinliğe yazılı bir açıklama gönderdi.

Shen Haixiong, Çin’in önerisiyle BM 78. Genel Kurulu’nda 10 Haziran gününün Medeniyetler Arası Diyalog Günü olarak belirlendiğini hatırlatarak, kararın Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in öne sürdüğü Küresel Medeniyet İnisiyatifi’nin uluslararası toplumda yarattığı geniş yankının yansıması olduğunu belirtti.

CMG’nin medeniyetler arasındaki diyaloğu ilerletme rolünü üstlenerek çok sayıda seçkin program hazırladığına işaret eden Shen, CMG’nin bu ayın sonunda başlayacak Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nın yayıncısı olarak, etkinlikleri tüm dünyadaki izleyicilerle buluşturarak farklı medeniyetler arasındaki anlayışın ve halklar arasındaki bağların artmasına katkı sağlayacağını aktardı.

Çin’in BM Daimi Temsilcisi Fu Cong, etkinlikte yaptığı konuşmada, Çin’in önerisiyle 10 Haziran’ın Medeniyetler Arası Diyalog Günü olarak belirlenmesinin uluslararası toplumun farklı medeniyetler arasındaki diyaloğun güçlendirilmesine yönelik talebini yansıttığını kaydetti.

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, CMG’ye şükranlarını sunarken, medya kuruluşlarının farklı medeniyetler arasındaki diyaloglarda kritik rol oynayarak dünya halkları arasındaki karşılıklı öğrenme, paylaşım ve anlayışı artıracağını vurguladı.

Etkinliğe BM Genel Sekreter Yardımcısı Xu Haoliang’ın yanı sıra, farklı ülkelerin BM’deki daimi temsilcileri, diplomatlar ve farklı çevrelerden temsilciler katıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.