CMG’den Abu Dabi’de “Çin’de reform” konulu toplantı

“Yeni Dönemde Çin’in Reformları Derinleştirmesinin Dünyaya Sunduğu Fırsatlar” konulu küresel diyalog kapsamındaki özel oturum, Çin Medya Grubu (CMG) tarafından dün Birleşik Arap Emirliği’nin başkenti Abu Dabi’de yapıldı.

CMG’den Abu Dabi’de “Çin’de reform” konulu toplantı
Yayınlama: 24.07.2024
0
A+
A-

“Yeni Dönemde Çin'in Reformları Derinleştirmesinin Dünyaya Sunduğu Fırsatlar” konulu küresel diyalog kapsamındaki özel oturum, Çin Medya Grubu (CMG) tarafından dün Birleşik Arap Emirliği’nin başkenti Abu Dabi’de yapıldı.

Oturuma Çin ve Birleşik Arap Emirliği’nin siyaset, ticaret ve akademi çevrelerinden temsilciler ve basın mensupları dahil 100’den fazla kişi katıldı.

ÇKP Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong oturuma video bağlantısı ile katılarak bir konuşma yaptı.

Shen Haixiong, tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken Çin Komünist Partisi 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı’nın yeni dönemde Çin için önemli bir kilometre taşı niteliğinde olduğunu söyledi.

Çin tarzı modernleşmenin reform ve dışa açılma sürecinde hızlandırılacağını belirten Shen, yeni dönemde Çin’deki reformların kapsamlı bir şekilde derinleştirilmesinin, dünya ülkelerinin kalkınmasına yeni fırsatlar getireceğini ifade etti.

Shen, Çin’in reform ve dışa açılma ile Çin tarzı modernleşme konulu hikayelerini tüm dünyaya anlatmaya, Çin ile dünya arasındaki iletişim ve diyalog için köprü kurmaya devam edeceklerini vurguladı.

“Yeni Dönemde Çin'in Reformları Derinleştirmesinin Dünyaya Sunduğu Fırsatlar” konulu küresel diyalog kapsamındaki özel oturumlar, gelecek dönemde Avrupa, Orta Doğu, Latin Amerika, Afrika ve Güneydoğu Asya’daki birçok ülkede düzenlenecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.