Çinli öğrenciler, 56. Kimya Olimpiyatları’nda 4 altın madalya kazandı

56. Uluslararası Kimya Olimpiyatları (ICHO) Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da sona erdi. Çin’i temsil eden dört lise öğrencisi, dört altın madalya kazandı. 21 Temmuz’da başlayan olimpiyatlara 96 ülke ve bölgeden 327 öğrenci katıldı ve olimpiyatlarda 36 altın madalya, 67 gümüş madalya ve 99 bronz madalya dağıtıldı.

Çinli öğrenciler, 56. Kimya Olimpiyatları’nda 4 altın madalya kazandı
Yayınlama: 30.07.2024
3
A+
A-

56. Uluslararası Kimya Olimpiyatları (ICHO) Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da sona erdi. Çin’i temsil eden dört lise öğrencisi, dört altın madalya kazandı. 21 Temmuz’da başlayan olimpiyatlara 96 ülke ve bölgeden 327 öğrenci katıldı ve olimpiyatlarda 36 altın madalya, 67 gümüş madalya ve 99 bronz madalya dağıtıldı. Her yıl temmuz ayında düzenlenen ICHO, 10 gün sürüyor. 57. Uluslararası Kimya Olimpiyatları, Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenecek.

Olimpiyat boyunca öğrenciler, 50’den fazla dile çevrilen, son derece rekabetçi bir ortamda, pratik ve teorik olmak üzere iki ana sınava girdiler. Etkinlikte akademik boyutun yanı sıra öğrenciler ve danışmanlar için kültürel geziler de düzenlendi; kültürel miras ve turistik yerlere Suudi kültürüne dair bilgiler verildi.

1968 yılında başlatılan Uluslararası Kimya Olimpiyatı, her yıl çeşitli ülkelerde düzenlenerek dünya çapında lise öğrencileri için kimya alanındaki en büyük uluslararası yarışma haline geldi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.