Çinli MeToo gazetecisi beş yıl hapis cezasına çarptırıldı

Stockholm, 14 haziran (Hibya) – MeToo hareketi ve Hong Kong’daki demokrasi yanlısı protestolar hakkında haber yapan Çinli Gazeteci Sophia Huang Xueqin, emek aktivisti Wang Jianbing ile birlikte mahkum edildi.

Çinli MeToo gazetecisi beş yıl hapis cezasına çarptırıldı
Yayınlama: 14.06.2024
1
A+
A-

Destekçilerine göre bir Çin mahkemesi, #MeToo'nun önde gelen gazetecilerinden Sophia Huang Xueqin'i beş yıl, işçi aktivisti Wang Jianbing'i ise üç buçuk yıl hapis cezasına çarptırdı; bu cezalar devlet yıkıcılığını teşvik ettikleri iddiasıyla gözaltına alınmalarından yaklaşık bin gün sonra verildi.

Cuma günü, ikilinin destekçileri mahkemenin onları suçlu bulduğunu ve Huang'a en yüksek cezayı verdiğini söyledi. Hapis cezaları halihazırda gözaltında geçirdikleri süreyi de hesaba katacak. Kararın bir kopyasında Huang'ın ayrıca dört yıl boyunca siyasi haklardan mahrum bırakıldığı ve 100 bin Çin Yuan'ı(13,800 $) para cezasına çarptırıldığı belirtildi. Wang ise üç yıl siyasi haklardan mahrum bırakıldı ve 50,000 RMB para cezasına çarptırıldı.

Destekçiler, Huang'ın mahkemeye temyize gitme niyetinde olduğunu söylediğini belirtti.

Free Huang Xueqin and Wang Jianbing adlı kampanya grubunun sözcüsü, güvenlik kaygıları nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyerek, “Ceza beklediğimizden daha uzun oldu. Bence bu kadar ağır olmamalıydı ve tamamen gereksiz. Bu nedenle Huang Xueqin'in temyize gitme niyetini destekliyoruz” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.