Çin’in orman varlığı, ülkenin yüzde 24’ünü oluşturdu

Çin’in orman varlığının, ülkenin toplam yüzölçümünün yüzde 24’ünü oluşturduğu bildirildi.

Çin’in orman varlığı, ülkenin yüzde 24’ünü oluşturdu
Yayınlama: 15.08.2024
3
A+
A-

Çin’in orman varlığının, ülkenin toplam yüzölçümünün yüzde 24’ünü oluşturduğu bildirildi.

Bugün, Çin Ulusal Ekoloji Günü’dür. Çin Ulusal Ormancılık ve Mera İdaresi tarafından yayınlanan verilere göre, 2012 yılından bu yana ülkenin orman ve otlak alanlarının korunmasında büyük ilerleme kaydedildi.

Verilere göre, 2012 yılında düzenlenen ÇKP 18. Ulusal Kongresi’nden bu yana Çin’de 68 milyon hektar orman oluşturulurken, bakım altına alınan orman yüzölçümü ise 82 milyon hektara ulaştı. Orman varlığı, ülkenin toplam yüzölçümünün yüzde 21,63’ünü oluştururken günümüzde bu oran yüzde 24,02’ye kadar yükseldi.

Çin, 87 milyon hektarlık yapay orman varlığıyla dünya genelinde birinci sıraya yerleşti. Ayrıca, otlakların yüzölçümü 263 milyon hektara ulaşarak, bu alanda da dünyanın en büyük ülkesi oldu.

Bunların yanı sıra, Çin’de 3 bin 600’den fazla sulak alanı koruma ve restore projesi tamamlandı. Şu anda, 56 milyon hektarlık sulak alanıyla Çin, dünya genelinde sulak alan yüzölçümü açısından dördüncü sırada yer alıyor.

Çin, ulusal park sistemi inşasını ekolojik medeniyet inşasındaki en önemli görevlerden biri olarak görüyor. Dünyanın en büyük ulusal park sistemini kuran Çin, bu sistemle ülkenin yabani hayvanlar ve bitkiler koruma listesinde bulunan türlerin yüzde 80’ini koruma altına almayı hedefliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.