“Çin’in gelişimi Avustralya için bir fırsattır”

Çin’in gelişiminin Avustralya için zorluktan ziyade fırsat olduğu bildirildi.

“Çin’in gelişimi Avustralya için bir fırsattır”
Yayınlama: 02.08.2024
0
A+
A-

Çin’in gelişiminin Avustralya için zorluktan ziyade fırsat olduğu bildirildi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian bugün düzenlenen basın toplantısında, Avustralya Çin İş Konseyi (ACBC) tarafından kısa süre önce yayımlanan Çin ile ticaretin Avustralyalı ailelere getirdiği faydalara dair raporu değerlendirdi. 

Raporda yer alan örnek ve verilerin Çin ile ticaretin Avustralya halkına muazzam yararlar getirdiğini gösterdiğini belirten Sözcü Lin, raporun Çin-Avustralya ekonomik ve ticari ilişkilerinin karşılıklı yarara ve kazan-kazan anlayışına dayanan temel özelliğini yansıttığını ifade etti. 

Lin, raporun Çin’in gelişiminin Avustralya için zorluktan ziyade fırsat olduğunu bir kez daha kanıtladığına işaret ederek, şu an Çin’de reformun daha kapsamlı bir şekilde derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşmenin teşvik edilmesinin Avustralya’ya daha fazla fırsat getireceğini belirtti. 

Lin, ayrıca Avustralya ile birlikte, Çin-Avustralya kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin tesisinin 10. yıl dönümü vesilesiyle ikili işbirliğinde yeni büyüme noktalarını geliştirmeye, kazan-kazan anlayışına dayalı işbirliğini artırmaya ve iki halka daha fazla yarar getirmeye devam etmeye hazır olduklarını vurguladı. 

ACBC, kısa süre önce Çin ile ticaretin Avustralyalı ailelere getirdiği faydalara dair bir rapor yayımladı. Raporda 2022-2023 mali yılında Çin ile ticaretin Avustralya’nın hanehalkı başına harcanabilir gelirini 2 bin 600 Avustralya Doları artırdığı, bunun Avustralya’nın hanehalkı başına harcanabilir gelirinin yüzde 4,6’sını oluşturduğu ve Avustralya için 595 bin 600 istihdam sağladığı bildirildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.