“Çin’in Enerji Dönüşümü” beyaz kitabı yayımlandı

Çin’in Enerji Dönüşümü isimli beyaz kitap bugün Çin Devlet Konseyi Basın Ofisi tarafından yayımlandı.

“Çin’in Enerji Dönüşümü” beyaz kitabı yayımlandı
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

Çin’in Enerji Dönüşümü isimli beyaz kitap bugün Çin Devlet Konseyi Basın Ofisi tarafından yayımlandı.

Beyaz kitap, Çin’in enerji dönüşümünün konseptleri, kazanılan başarılar, dünyaya olan katkılar, işbirliği kararlılığı dâhil olmak üzere dört bölümden oluştu.

Beyaz kitabın birinci bölümünde halkın önceliği, yeşil ve düşük karbon, inovasyon öncülüğü, dışa açılma ve işbirliği kavramları vurgulanırken, yeşil dönüşümün Çin’in özgün koşulları temelinde yapıldığı belirtildi.

İkinci bölümde Çin’in enerji dönüşümü sürecinde elde edilen önemli başarılar sıralandı. Bu başarılar arasında özellikle temiz enerji gelişimindeki yeni atılım, enerjinin verimli kullanımındaki ilerleme, yeşil enerji teknolojisindeki adımlar ve enerji sistemine yönelik reformda kaydedilen gelişmeler sergilendi.

Üçüncü bölümde Çin’in küresel yeşil dönüşüm için yaptığı katkılar yansıtıldı. Örneğin, son 10 yılda Çin’in yıllık kurulu yenilenebilir enerji kapasitesinin artışı, dünya toplamının yüzde 40’ını oluşturdu. Çin, Kuşak ve Yol’un ortak inşasına katılan diğer ülkelerle yeşil enerji alanında işbirliği yaparak bu ülkelerin halklarına refah getiren projeler gerçekleştirdi ve bu ülkelere temiz ve güvenlik enerji tedarik çözümlerini sundu.

Dördüncü bölümde Çin’in dünya ülkeleriyle el ele vererek temiz ve güzel bir dünya inşası üzerindeki kararlılığı vurgulandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.