Çin’in Aktöbe Başkonsolosluğu açıldı

Çin’in Kazakistan’daki Aktöbe Başkonsolosluğu dün açıldı. Çin’in Kazakistan’daki Büyükelçisi Zhang Xiao ve Aktöbe Eyaleti Valisi Ashat Şaharov açılış törenine başkanlık etti.

Çin’in Aktöbe Başkonsolosluğu açıldı
Yayınlama: 31.07.2024
2
A+
A-

Çin'in Kazakistan'daki Aktöbe Başkonsolosluğu dün açıldı. Çin'in Kazakistan'daki Büyükelçisi Zhang Xiao ve Aktöbe Eyaleti Valisi Ashat Şaharov açılış törenine başkanlık etti.

Büyükelçi Zhang, Aktöbe Başkonsolosluğu'nun açılışının, Çin ile Kazakistan arasındaki geleneksel dostluğun güçlenmesi ve karşılıklı anlayışın derinleşmesinin canlı bir yansıması ve iki ülke arasındaki ortak kader birliğinın oluşturulması için somut bir örneği olduğunu söyledi.

Zhang, başkonsolosluğun iki ülke arasındaki bölgesel bağları güçlendireceğine ve ekonomik, ticari ve kültürel işbirliğine yeni bir ivme kazandıracağına inandığını ifade etti.

Ashat Şaharov, Kazakistan'ın Çin'in Aktöbe Başkonsolosluğu çalışmalarına aktif bir şekilde destek ve yardım sağlayacağını ve iki ülke arasında çeşitli alanlardaki değişimlerin pekiştirilmesini dört gözle beklediğini dile getirdi.

Açılış törenine, Kazak hükümet yetkilileri ve toplumun her kesiminden dostlarının yanı sıra Çinli işletmelerin temsilcileri de dahil olmak üzere yaklaşık 200 kişi katıldı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.