Çin’den yapay zeka alanında yoğun çaba

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin Başbakanı Li Qiang’ın 4 Temmuz’da Shanghai’da düzenlenecek 2024 Dünya Yapay Zeka Konferansı ve Yapay Zeka Küresel Yönetişimi Üst Düzey Konferansı’nın açılış törenine katılarak konuşma yapacağını açıkladı.

Çin’den yapay zeka alanında yoğun çaba
Yayınlama: 02.07.2024
3
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin Başbakanı Li Qiang'ın 4 Temmuz'da Shanghai'da düzenlenecek 2024 Dünya Yapay Zekâ Konferansı ve Yapay Zeka Küresel Yönetişimi Üst Düzey Konferansı'nın açılış törenine katılarak konuşma yapacağını açıkladı.

Mao Ning, bugün düzenlenen basın toplantısında, 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Çin’in ileri sürdüğü yapay zekâ kapasite inşasında uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesine dair karar taslağının 140’ın üzerinde ülkenin imzasıyla kabul edildiğini belirtti.

Mao, bu gelişmenin farklı ülkelerin yapay zeka kapasite inşasının güçlendirilmesi konusundaki mutabakatını yansıttığının altını çizdi.

Karara ilişkin istişare sürecinde Çin’in şeffaflık, açıklık ve kapsayıcılık ilkelerine sadık kalarak, makul görüş ve önerileri dikkate aldığını ve farklılıkları gidermeye çalıştığını hatırlatan sözcü, bu yaklaşımın diğer ülkeler tarafından takdirle değerlendirildiğini ifade etti.

Çin’in tüm üye ülkelerin karara verdiği güçlü desteği ve kararın kabul edilmesine yaptığı önemli katkıyı takdir ettiğine işaret eden Mao, bu vesileyle uluslararası toplumla temas ve iş birliğini güçlendirerek, kararın uygulanmasını hızlandırmaya hazır olduklarını kaydetti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.