Çin’den SİÖ Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda dört öneri

Çin Komünist Partisi Siyasi Bürosu Üyesi ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Astana’da düzenlenen Shanghai İşbirliği Örgütü (SİÖ) Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda dört öneride bulundu.

Çin’den SİÖ Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda dört öneri
Yayınlama: 22.05.2024
3
A+
A-

Çin Komünist Partisi Siyasi Bürosu Üyesi ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Astana'da düzenlenen Shanghai İşbirliği Örgütü (SİÖ) Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda dört öneride bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, bugün düzenlenen basın toplantısında, Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin toplantıda, dış güçlerin bölgeyi jeopolitik mücadele arenasına dönüştürmesine asla izin verilmemesi ve Küresel Güvenlik İnisiyatifi doğrultusunda dünyada barışın sürdürülmesi için çaba gösterilmesi çağrısı yaptığını vurguladı.

Wang Yi’nin Çin’in tüm taraflarla birlikte Kuşak ve Yol’un inşasının SİÖ ülkelerinin kalkınma stratejileriyle kenetlenmesini ilerleterek daha fazla kalkınma fırsatı yaratmaya hazır olduğunu aktardığını ifade eden sözcü, toplantıda Çin’in ayrıca açıklık ve hoşgörü ilkeleri temelinde temasların derinleştirilmesiyle dünyanın her yerinden insanlar arasındaki anlayışın derinleşmesinin sağlanması çağrısında bulunduğunun altını çizdi.

Sözcü, ayrıca Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Taiwan meselesinin Çin'in temel çıkarlarının çekirdeğinde bulunduğunun altını çizerek, Taiwan’ın bağımsızlığını amaçlayan faaliyetlerin bölgede barış için en yıkıcı faktör olduğunu yinelediğini belirtti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.