Çin’den Shangri-La Diyaloğu’nda altı güvenlik önerisi

Çin Savunma Bakanı Dong Jun, Singapur’da düzenlenen 21. Shangri-La Diyaloğu’nda bugün Çin’in küresel güvenliğe yaklaşımına odaklanılan bir konuşma yaptı.

Çin’den Shangri-La Diyaloğu’nda altı güvenlik önerisi
Yayınlama: 02.06.2024
4
A+
A-

Çin Savunma Bakanı Dong Jun, Singapur'da düzenlenen 21. Shangri-La Diyaloğu'nda bugün Çin'in küresel güvenliğe yaklaşımına odaklanılan bir konuşma yaptı.

Dong, konuşmasında değişen koşullar karşısında, tüm ülkelerin eşit katılımını sağlayan, bloklar arası çatışmaları önleyen, açıklık, şeffaflık ve eşitlik ilkelerine dayalı samimi ve dostane iletişimi teşvik eden yeni bir bölgesel güvenlik işbirliği çerçevesi oluşturmanın hayati önem taşıdığını vurguladı.

Savunma Bakanı Dong, Çin’in bütün ülkelerin meşru güvenlik çıkarlarının korunması, adil ve makul bir uluslararası düzenin ortaklaşa kurulması, bölgesel güvenlik çerçevesinin rolünün geliştirilmesi, açık ve pragmatik savunma işbirliğinin ilerletilmesi, deniz güvenliği işbirliği için bir örnek oluşturulması ve yeni ortaya çıkan güvenlik alanlarında yönetişimin güçlendirilmesi olmak üzere altı öneride bulunduğunu kaydetti.

Dong Jun, konuşmasında ayrıca, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun Taiwan’ın bağımsızlığını engellemek ve Taiwan’ın bağımsızlığının asla gerçekleşmemesini sağlamak için kararlı adımlar atmaya hazır olduğunun altını çizdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.