Çin’den seçimden galip ayrılan Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya tebrik

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çin’in tekrar Venezuela Devlet Başkanı seçilen Nicolas Maduro’yu tebrik ettiği belirtildi.

Çin’den seçimden galip ayrılan Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya tebrik
Yayınlama: 29.07.2024
2
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çin’in tekrar Venezuela Devlet Başkanı seçilen Nicolas Maduro'yu tebrik ettiği belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen basın toplantısında, Venezuela’da yapılan devlet başkanlığı seçimini değerlendirdi.

Lin, Çin’in Venezuela’yı seçimin sorunsuz geçmesi ve Maduro’yu da yeniden Devlet Başkanı seçilmesi nedeniyle tebrik ettiğini kaydetti.

Çin ve Venezuela’nın birbirine destek veren dost ve ortak iki ülke olduğunu, bu yıl diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. yılının kutlanacağını hatırlatan sözcü, Çin-Venezuela ilişkilerinin gelişmesine büyük önem verdiklerini ve Venezuela’yla birlikte iki ülke arasındaki her koşulda kapsamlı stratejik ortaklığın içeriğini zenginleştirmeye ve iki halka daha çok yarar getirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) Başkanı Elvis Amoroso, devlet başkanlığı seçimini mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kazandığını bildirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.