Çin’den Hollanda’nın hava sahası ihlaline sert tepki

Çin, Hollanda Deniz Kuvvetleri’ne ait Tromp fırkateyninde konuşlu helikopterin Çin hava sahasında bulunduğu provokatif girişime sert tepki gösterdi.

Çin’den Hollanda’nın hava sahası ihlaline sert tepki
Yayınlama: 11.06.2024
2
A+
A-

Çin, Hollanda Deniz Kuvvetleri’ne ait Tromp fırkateyninde konuşlu helikopterin Çin hava sahasında bulunduğu provokatif girişime sert tepki gösterdi.

Hollanda Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde kısa süre önce yayımlanan bir makalede, Birleşmiş Milletler (BM) görevini yerine getiren Tromp fırkateyninde konuşlu bir helikoptere Doğu Çin Denizi'nde Çin ordusuna ait iki savaş uçağı ve bir helikopter tarafından müdahale edildiği, Çin uçaklarının uluslararası hava sahasında güvenlik tehdidi oluşturduğu iddiasında bulunuldu.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Zhang Xiaogang, bugün düzenlenen basın toplantısında, Hollanda'nın söz konusu iddiasına yanıt verdi.

Sözcü Zhang, Hollanda'nın bu iddiasının doğruyu yanlışla karıştırarak, kendi ihlallerini gizlemeye çalıştığını söyledi.

Zhang, “7 Haziran’da Hollanda Deniz Kuvvetleri’ne ait Tromp fırkateynindeki helikopter, Shanghai'nin doğusunda ihlal ve provokasyon girişiminde bulundu. Helikopteri uzaklaştırmak için Çin Halk Kurtuluş Ordusu’na bağlı Doğu Harekat Alanı Komutanlığı tarafından yapılan sesli uyarılar ve savaş uçaklarının müdahalesi tamamen meşru ve makuldur. Güvenlik tehdidi oluşturan Çin değil, Hollanda'nın kendisidir. Hollanda, BM görevini yerine getirme bahanesiyle başka ülkelerin deniz ve hava sahalarında güç gösterisi yaparak gerilimi artırmakta ve ikili ilişkileri zedelemektedir. Hollanda’nın çirkin girişim ve ifadelerinden büyük hoşnutsuzluk duyuyoruz. Bunun için Hollanda nezdinde ciddi girişimlerde bulunduk. Hollanda’ya deniz ve hava kuvvetlerinin eylemlerini sert bir şekilde kontrol etme uyarısında bulunuyoruz. Çin, her türlü ihlal ve provokasyon girişimlerine kararlılıkla karşılık vereceğiz.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.