Çin’den Gazze’de ateşkes çağrısı

Çin’in BM Daimi Temsilcisi Fu Cong, Gazze’de en kısa sürede ateşkes sağlanması gerektiğine işaret ederek, insani yardım konusunun siyasallaştırılmaması çağrısı yaptı.

Çin’den Gazze’de ateşkes çağrısı
Yayınlama: 27.07.2024
1
A+
A-

Çin’in BM Daimi Temsilcisi Fu Cong, Gazze’de en kısa sürede ateşkes sağlanması gerektiğine işaret ederek, insani yardım konusunun siyasallaştırılmaması çağrısı yaptı.

BM Güvenlik Konseyi’nde dün Çin, Rusya ve Cezayir’in talebi üzerine Gazze’deki insani durum konulu bir toplantı düzenlendi.

BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiser Yardımcısı Antonio Marie de Meo, toplantıda yaptığı konuşmada, BM Güvenlik Konseyi’nde birden fazla karar onaylanmasına rağmen Gazze’deki insani durumun daha da kötüleştiğini vurguladı.

Antonio Marie de Meo, UNRWA’nın 166 personelinin saldırılarda hayatını kaybettiğini, ajansa ait tesislerin üçte ikisinin saldırıya uğradığını belirtti.

Çin’in BM Daimi Temsilcisi Fu Cong, yaptığı konuşmada, BM Güvenlik Konseyi’nin 2735 sayılı kararının onaylanmasından bu yana yaklaşık iki ay geçtiğini, ancak İsrail’in büyük ölçekli askerî operasyonlarını sürdürdüğünü, bombardımanların hiç durmadığını ve her gün masum sivillerin can verdiğini kaydetti.

UNRWA’ya yönelik saldırı ve karalamalar ile ajansın çalışmalarını önlemeyi amaçlayan girişimlere karşı çıktıklarına dikkat çeken Fu, insani yardım personelinin güvenliğinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Filistinli grupların geçtiğimiz günlerde Beijing’de diyalog kurarak uzlaşıya vardıklarını hatırlatan Fu, bunun Filistin devletinin Filistin halkı tarafından yönetilmesi ilkesi temelinde, Gazze’de savaş sonrası idare çalışmaları için atılan önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Çinli temsilci, Filistin’in bağımsız bir devlet kurmasını kararlılıkla destekleyen Çin’in daha kapsamlı, yetkili ve verimli bir uluslararası konferans düzenlenerek, iki devletli çözümün takvim ve yol haritasının belirlenmesi ve siyasi çözüm yoluna dönülmesi çağrısında bulunduğunu dile getirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.