Çin’deki diplomalı hemşire sayısı 5,63 milyona ulaştı

Devlet Sağlık Komisyonu tarafından 11 Mayıs Cumartesi günü açıklanan verilere göre, Çin’in diplomalı hemşire sayısı, 2023 yılı sonunda yapılan bir sayıma göre, 5,63 milyona ulaştı. Bu yıl 12 Mayıs Pazar gününe rastlayan Uluslararası Hemşireler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen basın toplantısında açıklanan bu sayı, ülkede bin kişiye dört diplomalı hemşire düştüğünü ortaya koyuyor.

Çin’deki diplomalı hemşire sayısı 5,63 milyona ulaştı
Yayınlama: 13.05.2024
1
A+
A-

Devlet Sağlık Komisyonu tarafından 11 Mayıs Cumartesi günü açıklanan verilere göre, Çin’in diplomalı hemşire sayısı, 2023 yılı sonunda yapılan bir sayıma göre, 5,63 milyona ulaştı. Bu yıl 12 Mayıs Pazar gününe rastlayan Uluslararası Hemşireler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen basın toplantısında açıklanan bu sayı, ülkede bin kişiye dört diplomalı hemşire düştüğünü ortaya koyuyor. Öte yandan ilgili komisyonun verileri, Çin’deki hemşirelerin yüzde 80’inden fazlasının üniversite düzeyinde veya daha yüksek düzeyde diploma sahibi olduğunu gösteriyor.

Devlet Sağlık Komisyonu yetkililerinden Xing Ruoqi, Çinli hemşirelerin genel düzeyinin son yıllarda ciddi biçimde geliştiğine işaret etti ve bir yandan da birçok farklı bölgede yaşlıların bakımı, çocuk bölümü, yoğun bakım ve bulaşıcı hastalıklar gibi az hemşire bulunan sektörlerde seferber edilmek üzere özel olarak hemşire yetiştirme girişimlerinin uygulamaya konulduğunu belirtti.  

Xing, ülkenin hemşire ve hasta bakıcı personelini nicelik ve nitelik olarak güçlendirmek ve söz konusu hizmetleri optimize etmek amacıyla gerekli çabaları göstermeyi Komisyon adına yükümlendi. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.