Çin, yeni enerjili araç endüstrisi için 230 milyar dolar harcadı

Dünyaca ünlü think tank kuruluşu Center for Strategic and International Studies (CSIS) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Çin, yeni enerjili araç endüstrisini geliştirmek için 2009 – 2023 yılları arasında 230,8 milyar dolar harcadı.

Çin, yeni enerjili araç endüstrisi için 230 milyar dolar harcadı
Yayınlama: 22.06.2024
0
A+
A-

Dünyaca ünlü think tank kuruluşu Center for Strategic and International Studies (CSIS) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Çin, yeni enerjili araç endüstrisini geliştirmek için 2009 – 2023 yılları arasında 230,8 milyar dolar harcadı. CSIS’nin analizine göre, Çin elektrikli araç üreticilerine ilk dokuz yıl boyunca yılda ortalama 6,74 milyarlık fon tahsis ederken, bu dönemi takip eden üç yıl içinde bu miktarı üç katına çıkardı ve 2021 sonrasında fonları daha da artırdı. 

Açıklanan analiz, bu süreci beş alanda ele alıyor. Üreticilere indirim programı, altyapı için kamu fonlaması, elektrikli otomobil imal eden şirketlere yönelik araştırma ve geliştirme programları, elektrikli otomobillerin hükümet tarafından satın alınması ve araç satışında yüzde 10 vergi indirimi. Ancak vergi indirimi uygulaması, 2023 yılında sona erdi.  

Merkezi hükümetin yanı sıra yerel yönetimler de yeni enerjili araç sektörünü destekledi. Shanghai ve Shenzhen gibi yerel yönetimler, bu süreçte bazı indirim programları uyguladı ve elektrikli araç üreten şirketlere düşük maliyetli arazi, kredi ve elektrik temin ettiler.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.