Çin ve Kazakistan dışişleri bakanları görüştü

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Pazartesi günü Kazakistan’ın Astana şehrinde Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ile ikili ilişkiler üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

Çin ve Kazakistan dışişleri bakanları görüştü
Yayınlama: 20.05.2024
0
A+
A-

CCTV'nin haberine göre, görüşmeler, Salı günü Astana'da yapılması planlanan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının öncesinde gerçekleşti. Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu üyesi olan Wang, Tacikistan'a iki günlük bir ziyaretin ardından Kazakistan'a geldi.

İki ay içinde Nurtleu ile gerçekleştirdiği ikinci görüşme olduğunu belirten Wang, Çin ve Kazakistan'ın birbirlerinin önemli komşuları ve tercih edilen işbirliği ortakları olduğunu ve düzenli stratejik iletişim ve koordinasyonu sürdürmeleri gerektiğini söyledi.

Wang, Xi Jinping ve Kassym-Jomart Tokayev'in öncülüğü ve teşvikiyle, iki ülkenin kalıcı bir kapsamlı stratejik ortaklık kurduğunu ve bu temelde bir Çin-Kazakistan ortak gelecek topluluğu kurmaya karar verdiklerini belirtti. Bu, ikili ilişkiler için yeni bir perspektif açıyor.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.