Çin ve İsviçre’nin Ortadoğu özel temsilcileri görüştü

Çin’in Ortadoğu Özel Elçisi Zhai Jun, bugün İsviçre’nin Ortadoğu Özel Elçisi Wolfgang Amadeus Brülhart ile telefon görüşmesi yaptı.

Çin ve İsviçre’nin Ortadoğu özel temsilcileri görüştü
Yayınlama: 05.08.2024
2
A+
A-

Çin'in Ortadoğu Özel Elçisi Zhai Jun, bugün İsviçre'nin Ortadoğu Özel Elçisi Wolfgang Amadeus Brülhart ile telefon görüşmesi yaptı.

Brülhart, görüşmede Filistin'deki 14 siyasi grubun Çin'de uzlaşma diyaloğu gerçekleştirerek bölünmeyi sona erdirmeyi ve millî dayanışmayı güçlendirmeyi öngören Beijing Deklarasyonu'na imza atmalarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, Çin'in bu yönde harcadığı arabuluculuk çabalarını takdirle karşıladıklarını kaydetti.

İsviçre'nin Filistin'de iç mutabakat konusunda Çin ile aynı tutuma sahip olduğuna işaret eden Brülhart, bu konuda Çin ile temasları korumaya hazır olduklarını kaydetti.

Zhai Jun ise görüşmede, İsviçre'nin “iki devletli çözüm” yönünde harcadığı aktif çabaları olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Zhai, İsviçre ile birlikte Ortadoğu bölgesinde barış ve istikrarın korunmasına aktif katkılar sağlamaya devam etmeye hazır olduklarını vurguladı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.