“Çin ve Dünya: İşbirliği, Sınama ve Kazan-Kazan” semineri düzenlendi

Çin Medya Grubu (CMG) ve Çin Renmin Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Çin ve Dünya: İşbirliği, Sınama ve Kazan-Kazan” temalı seminer dün başkent Beijing’de düzenlendi.

“Çin ve Dünya: İşbirliği, Sınama ve Kazan-Kazan” semineri düzenlendi
Yayınlama: 31.05.2024
2
A+
A-

Çin Medya Grubu (CMG) ve Çin Renmin Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Çin ve Dünya: İşbirliği, Sınama ve Kazan-Kazan” temalı seminer dün başkent Beijing'de düzenlendi.

 Seminere, aralarında eski Kırgızistan Başbakanı Coomart Otorbayev, Polonya'nın eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Grzegorz W. Kolodko, Birleşmiş Milletler (BM) İletişim Dairesi Haber ve Medya Bölümü Müdürü Ian Phillips ve Çin Renmin Üniversitesi Rektörü Lin Shangli’nin bulunduğu ünlü isimler katıldı.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve CMG Başkanı Shen Haixiong, seminerde yaptığı konuşmada, üç yıl önce Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Çin'in uluslararası iletişim kapasitesinin arttırılmasına dair önemli bir konuşma yaptığını hatırlattı. Xi, Çin'in hikayelerini iyi anlatmak, Çin'in sesini yaymak ve gerçek, üç boyutlu ve kapsamlı bir Çin'i dünyaya göstermek istediğini vurgulamıştı. Shen, bu konuşmanın Çin'in uluslararası iletişim çalışmalarına yön verdiğini belirtti.

Shen, konuşmasına şöyle devam etti: “Dünyanın Çin'i daha iyi anlaması için, Çin'in hikayelerini doğru bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Son altı yılda CMG'nin uluslararası iletişim kapasitesi sürekli olarak arttı. CMG, Çin'de ilk AI animasyon filmini izleyiciyle buluşturdu. Her yıl Bahar Bayramı arifesinde hazırlanan Bahar Bayramı Galası, Çin kültürünü sergileyen önemli bir platform haline geldi. Son yıllarda CMG'nin 'medya diplomasisi' çabaları sayesinde 'küresel medya ortakları' gibi birçok uluslararası medya işbirliği mekanizması kuruldu.”    


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.