Çin Sahil Güvenliği: Sorumluluk tamamen Filipinler’e aittir

Çin Sahil Güvenliği, bugün sabah saatlerinde Filipinler’e ait bir tedarik gemisinin, Çin sahil güvenlik gemisine kasıtlı olarak çarptığını ve olayın sorumluluğunun tamamen Filipinler’e ait olduğunu açıkladı.

Çin Sahil Güvenliği: Sorumluluk tamamen Filipinler’e aittir
Yayınlama: 17.06.2024
1
A+
A-

Çin Sahil Güvenliği, bugün sabah saatlerinde Filipinler'e ait bir tedarik gemisinin, Çin sahil güvenlik gemisine kasıtlı olarak çarptığını ve olayın sorumluluğunun tamamen Filipinler'e ait olduğunu açıkladı.

Filipinler'e ait bir tedarik gemisi, Çin’in Nansha Adaları bölgesindeki Ren'ai Resifi sularına izinsiz olarak girdi. Çin Sahil Güvenliği, yasalara uygun olarak Filipin gemisine karşı kontrol tedbirleri aldı.

Filipin tedarik gemisi saat 5:59'da Çin’in tekrarlanan sert uyarılarını görmezden geldi. Denizde Çatışmanın Önlenmesine İlişkin Uluslararası Kurallar'ı ihlal eden Filipin gemisinin, Çin tarafına ait normal seyreden bir gemiye “profesyonel” olmayan bir şekilde ve kasıtlı olarak tehlikeli bir şekilde yaklaşması sonucunda çarpışma yaşandı. Dolayısıyla bu olayın sorumluluğunun tamamen Filipinler'e ait olduğu duyuruldu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.