Çin: Kuzey Akım boru hattındaki patlamalar siyasallaştırılmamalı

Çin, Kuzey Akım boru hattında yaşanan patlamalar hakkındaki soruşturmaların siyasallaştırılmasından kaçınılması çağrısında bulundu.

Çin: Kuzey Akım boru hattındaki patlamalar siyasallaştırılmamalı
Yayınlama: 05.10.2024
2
A+
A-

Çin, Kuzey Akım boru hattında yaşanan patlamalar hakkındaki soruşturmaların siyasallaştırılmasından kaçınılması çağrısında bulundu.

Çin’in BM daimi temsilci yardımcısı Geng Shuang, dün BM Güvenlik Konseyi’nde Kuzey Akım boru hattı hakkında düzenlenen oturumda, patlamalar hakkındaki soruşturmaların siyasallaştırılmasını önlemek için ilgili ülkelerin boru hattı patlamalarıyla ilgili başlıca taraf olan Rusya’yla iletişim ve işbirliği yapmasını arzuladığını belirtti.

Geng, Kuzey Akım boru hattında patlamaların meydana gelmesinden bu yana geçen iki sene içerisinde, uluslararası toplumun olayla ilgili soruşturmaları yakından takip ettiğini, Çin dahil olmak üzere Güvenlik Konseyi’nin birçok üye ülkesinin boru hattının tahrip edilmesinin nedeninin ve sorumlusunun bir an önce bulunması için  objektif, adil ve profesyonel soruşturmaların gerçekleştirilmesi çağrısını defalarca dile getirdiğini hatırlattı.

Çinli temsilci, Rusya’nın daha önce Kuzey Akım boru hattında yaşanan patlamalar hakkında BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu Başkanlık Bildirisi taslağını destekleyerek Rusya’nın Güvenlik Konseyi’nin üye ülkelerin görüşleri doğrultusunda bildiri taslağı hakkında değişiklik ve ayarlama yapmasını beklediğini aktardı.

Bildiri taslağında gerçeklerin objektif bir şekilde açığa getirilirken tarafların endişelerinin yansıtıldığına dikkat çeken Geng, ilgili tarafların müzakerelere hız vererek bir an önce taslak üzerinde mutabakata varıp açık bir sinyal vermelerini temenni ettiğini kaydetti.

Almanya’nın bir an önce resmi kanallar üzerinden soruşturmayla ilgili gelişmeler ve sonuçları açıklaması talebinde bulunan Geng, Güvenlik Konseyi’nde olayın takip edilmesi ve çifte standarttan kaçınılması arzusunu dile getirdi.

Kuzey Akım boru hattında yaşanan patlamalardan bu yana iki yıl geçti, ancak ilgili soruşturmalar hakkında belli bir sonuç hâlâ çıkarılamadı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.