Çin, “küçük dev” kategorisindeki girişimlere desteğini artıracak

Maliye Bakanı, 19 Haziran Çarşamba günü verdiği demeçte, yeni endüstrileşmeyi teşvik ve ülkede modern endüstriyel sistem geliştirme çabaları çerçevesinde, Çin’in “küçük dev” olarak nitelenen girişimlerine desteğini güçlendireceğini açıkladı.

Çin, “küçük dev” kategorisindeki girişimlere desteğini artıracak
Yayınlama: 20.06.2024
0
A+
A-

Maliye Bakanı, 19 Haziran Çarşamba günü verdiği demeçte, yeni endüstrileşmeyi teşvik ve ülkede modern endüstriyel sistem geliştirme çabaları çerçevesinde, Çin'in “küçük dev” olarak nitelenen girişimlerine desteğini güçlendireceğini açıkladı. Bakana göre, merkezi bütçeden ayrılan fonlar bu “küçük dev”lerin gelişimini hızlandırmak için kullanılacak olup bu yıl içinde binden fazla girişimin bu türden bir destek alması bekleniyor. 

Bu “küçük dev” olarak nitelenen girişimler, yeni küçük ve orta boy işletmelerin üretim sektöründe işlev gören, korunan bir piyasada uzmanlaşmış ve en yeni teknolojiyle donanmış girişimlerdir. Maliye Bakanlığı ile Endüstri ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığının ortak bildirisinde, Çin'in bunlara verdiği desteği 2024-2026 boyunca güçlendireceği; bu çerçevede ana endüstriyel zincirleri, yükselen stratejik endüstrileri gözeteceği açıklanıyor.

Söz konusu fonlar, bu girişimleri teknolojik yeniliklerle başa çıkmaya, yeni ürünler geliştirmeye, endüstri zincirine  destek kapasiteleri oluşturmaya, ayrıca yerel yönetimleri yeni “küçük dev”ler yaratmaya teşvik amacıyla kullanılacaktır. Çin, 14. Beş Yıllık Plan (2021-2025) döneminde 10 bin kadar “küçük dev” ortaya çıkarmayı planlıyor. Resmi veriler bunlardan 12 bin kadarının bu potansiyele sahip olduğunu gösteriyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.