Çin Kalkınma Bankası, 28 milyar dolarlık yeşil kredi kullandırdı

Çin Kalkınma Bankası, yeşil ve düşük karbonlu endüstrilere yönelik mali desteği güçlendirdi.

Çin Kalkınma Bankası, 28 milyar dolarlık yeşil kredi kullandırdı
Yayınlama: 25.06.2024
0
A+
A-

Çin Kalkınma Bankası, yeşil ve düşük karbonlu endüstrilere yönelik mali desteği güçlendirdi. Banka, yılın ilk beş ayında 200 milyar yuan’ın (yaklaşık 28 milyar dolar) üzerinde yeşil kredi ihraç etti ve büyüme oranı, bankanın iş kolundaki diğer tüm kredi türlerini aştı. 200 milyar yuan’ın yaklaşık 110 milyarı karbon azaltım kredisi olarak kullandırıldı. 

Bankadan yapılan açıklamada, ekonomik ve sosyal kalkınmada kapsamlı bir yeşil dönüşümü kolaylaştırmak için yeşil finansal ürün ve hizmetleri zenginleştirmeye, enerji tasarrufu, kirlilik ve karbon azaltımı, yeşillendirme ve afet önleme alanlarındaki kilit sektörleri aktif olarak desteklemeye devam edileceği belirtildi.

Çin Kalkınma Bankası, ileriye dönük olarak yeşil finansal hizmetlerin kalitesini ve verimliliğini artıracak ve enerji, su kaynakları, ulaşım ve kentsel-kırsal inşaat dahil olmak üzere kilit sektörlerde yeşil dönüşüme yönelik desteği genişletecek. Çin, 2030 yılından önce karbon emisyonlarını zirveye çıkarma ve 2060 yılından önce karbon nötrlüğüne ulaşma gibi ikili karbon hedeflerine bağlı kalmayı taahhüt etmişti. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.