Çin: Gazze’deki insani kriz bir an önce aşılmalı

Çin’in BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Chen Xu, Gazze’deki insani krizin bir an önce aşılması gerektiğini söyledi.

Çin: Gazze’deki insani kriz bir an önce aşılmalı
Yayınlama: 01.06.2024
1
A+
A-

Çin’in BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Chen Xu, Gazze’deki insani krizin bir an önce aşılması gerektiğini söyledi.

77. Dünya Sağlık Asamblesi’nde işgal altındaki Filistin toprakları ve Suriye’de Golan Tepesi’ndeki sağlık durumuna ilişkin karar dün yapılan oylama sonucunda onaylandı.

Çin’in BM Cenevre Ofisi ve İsviçre’deki diğer uluslararası kuruluşlar nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Chen Xu, oylamanın ardından yaptığı konuşmada, Filistin ile İsrail arasındaki çatışmaların hala devam ederek ciddi bir insani krize yol açtığını, özellikle işgal altındaki Filistin topraklarındaki sağlık durumunun kötüleşmeyi sürdürdüğünü ve kabul edilemez bir hal aldığını belirtti.

Filistin sorununun ve mevcut insani krizin acilen çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Chen, Refah’a yapılan saldırıların derhal durdurulması, sivillere ve hastanelere yönelik askerî operasyonların sonlandırılması, tıbbi malzemelere erişim dahil olmak üzere insani yardımlara erişimin güvence altına alınması çağrısında bulundu.

İki devletli çözüm planının Filistin sorununu çözüme bağlayacak yegane gerçekçi çıkış yolu olduğuna vurgu yapan Çinli temsilci, Çin’in iki devletli çözüm planının hayata geçirilmesine ilişkin takvim ve yol haritasının belirlenmesi, Filistin ve İsrail’in barış içinde bir arada yaşamasının gerçekleştirilmesi için mümkün olan en kısa sürede daha geniş katılımlı, daha yetki sahibi ve daha etkili bir uluslararası barış konferansının düzenlenmesi çağrısı yaptığını ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.