“Çin ekonomisi, küresel ekonominin büyümesinde önemli rol oynuyor”

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, kısa süre önce Çin Medya Grubu’na yaptığı açıklamada, 1,4 milyarlık nüfusuyla Çin’in ekonomisinin küresel ekonominin büyümesinde önemli rol oynadığını belirtti.

“Çin ekonomisi, küresel ekonominin büyümesinde önemli rol oynuyor”
Yayınlama: 29.06.2024
1
A+
A-

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, kısa süre önce Çin Medya Grubu’na yaptığı açıklamada, 1,4 milyarlık nüfusuyla Çin’in ekonomisinin küresel ekonominin büyümesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Banga, Çin, AB ve ABD gibi büyük ekonomilerin büyümesinin tüm ülkeleri etkileyeceğine işaret ederek, bunun ekonomilerin  karşılıklı bağımlılığını yansıttığını kaydetti. Banga, uzun vadede bakıldığında, Çin ekonomisinin sağlıklı şekilde gelişmesinin tüm dünya için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Diğer yandan, Çin’in bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında büyük avantajlara sahip olduğuna dikkat çeken Banga, son 20 yıl  içinde Çin’in güneş ve rüzgâr enerjilerine var gücüyle yatırım yaptığını, bu nedenle küresel yenilenebilir enerji  endüstrisinin yüzde 50’sini Çin’in oluşturduğunu belirtti.

Ajay Banga, Çin’in Dünya Bankası’nın en büyük donör ortaklarından biri olduğunu, Çin ve Dünya Bankası arasındaki işbirliğinin örnek teşkil ettiğini belirtti.

Ajay Banga, Dünya Bankası’nın Çin ile sürdürülebilir kalkınma konusundaki işbirliğini derinleştirmeyi umduğunu sözlerine ekledi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.