Çin Dışişleri Bakanı Wang, BM Genel Kurulu’na hitap etti

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde düzenlenen 79. BM Genel Kurulu genel oturumunda bir konuşma yaptı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang, BM Genel Kurulu’na hitap etti
Yayınlama: 29.09.2024
2
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, dün New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde düzenlenen 79. BM Genel Kurulu genel oturumunda bir konuşma yaptı.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu üyesi de olan Wang, konuşmasında Çin tarzı modernleşmenin dünya için önemini anlattı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 75. yıl dönümünü kutlamak üzere olduğunu hatırlatan Wang, 75 yıldır Çin’in hedefinin halkın mutluluğunun, ulusun canlanmasının, insanlığın ilerlemesinin ve dünyanın ortak refahının sağlanması için çabalamaya odaklanmak olduğunu ifade etti.

Çin tarzı modernleşmenin dünyanın barış ve istikrarını güçlü bir şekilde destekleyeceğine işaret eden Wang Yi, Çin’in anayasasında barışçıl kalkınmaya yer veren dünyadaki tek büyük ülke olduğu gibi, nükleer silaha sahip beş ülke arasında nükleer silahları ilk kullanan ülke olmayacağını taahhüt eden tek ülke olduğunun altını çizdi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ayrıca Çin tarzı modernleşmenin ortak kalkınmayı hızlandıracağını, küresel yönetişimin iyileştirilmesini güçlendireceğini ve insanlığın ilerlemesine katkıda bulunacağını kaydetti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.