“Çin-Arap kader birliğinin oluşturulmasına hız verilecek”

CMG Yorumcusu Jia Nan, “2. Çin-Arap Zirvesi 2026’da Çin’de düzenlenecek. Bu zirvenin Çin-Arap ilişkileri için yeni bir kilometre taşı olacağına inanıyorum.” bu konuşmayı, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in dün Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu’nun 10. Bakanlar Toplantısı’nın açılış töreninde yaptığını belirterek “Bu, toplantının en önemli sonucu oldu.” dedi.

“Çin-Arap kader birliğinin oluşturulmasına hız verilecek”
Yayınlama: 31.05.2024
3
A+
A-

CMG Yorumcusu Jia Nan, “2. Çin-Arap Zirvesi 2026'da Çin'de düzenlenecek. Bu zirvenin Çin-Arap ilişkileri için yeni bir kilometre taşı olacağına inanıyorum.” bu konuşmayı, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in dün Çin-Arap Ülkeleri İşbirliği Forumu'nun 10. Bakanlar Toplantısı'nın açılış töreninde yaptığını belirterek “Bu, toplantının en önemli sonucu oldu.” dedi.

Xi'nin, Çin-Arap ilişkilerinin bir sonraki gelişme yönünü belirlemenin yanı sıra Çin-Arap kader birliğinin oluşturulmasına hız verilmesi için “beş büyük işbirliği çerçevesi”ni oluşturma fikrini de öne sürdüğüne dikkat çeken CMG Yorumcusu Jia Nan “Toplantının açılış törenine katılan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, aynı gün sosyal platformlarda yaptığı Çince paylaşımda, Arap ülkeleri ile Çin arasındaki ilişkilerin tarihi öneme sahip olduğunu söyledi.” dedi.

“Bir Arap atasözü der ki: “Bir incir ağacı diğerine baktığında verimli olur.” Bu söz, Çin ile Arap ülkeleri arasındaki somut işbirliğinin canlı bir ifadesidir.” ifadelerini kullanan CMG Yorumcusu Jia Nan “Çin ve Arap ülkeleri, bu toplantıyı yeni bir başlangıç noktası olarak değerlendirip, somut girişimlerde bulunmalıdır. Bu şekilde, daha parlak bir 20 yıllık Çin-Arap işbirliği dönemi yaşanacak ve aynı zamanda çok değişken bir dünyaya istikrar kazandırılacaktır.” açıklamasını yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.