Çin, Afrika’nın kalkınması için uluslararası işbirliğine hazır

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Afrika’nın kalkınması için uluslararası toplumla birlikte çalışmaya hazır olduklarını açıkladı.

Çin, Afrika’nın kalkınması için uluslararası işbirliğine hazır
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Çin’in Afrika’nın kalkınması için uluslararası toplumla ortak çaba harcamaya hazır olduğunu belirtti.   

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) eski ülke direktör yardımcısı Hannah Ryder, kısa süre önce yaptığı açıklamada, Afrika ülkelerinin Çin ile işbirliği yapmak için kendi politikalarını değiştirmek zorunda olmadığını ve Çin’le olan işbirliğinin Afrika’nın ihtiyaçlarını karşıladığını ifade etti.

Ryder ayrıca, Çin’in etkisiyle Batılı ülkelerin Afrika’yla işbirliği yaparken Afrika ülkelerinin çıkarlarını daha fazla göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Lin Jian, Çin’in Afrika ülkeleriyle olan işbirliğinde eşitlik, samimiyet, adalet, kazan-kazan ve kapsayıcılık gibi ilkeleri benimsediğini vurguladı.

Afrika’nın kalkınmasının uluslararası toplumun ortak sorumluluğu olduğunu belirten Lin, Çin’in Afrika’ya verdiği desteğin Küresel Güney’in kazanılması değil, kalkınmasının sağlanması amacını taşıdığını sözlerine ekledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.