CHP Genel Başkanı Özel: Ya zam olacak, geçim olacak ya da seçim olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Özel: Ya zam olacak, geçim olacak ya da seçim olacak
Yayınlama: 09.07.2024
2
A+
A-

Özgür Özel'in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Toplumu bölüp, nefret üretenler Avrupa'da güçlenerek, faşizmi hortlatarak aşırı sağı yükselmeye çalışıyorlar. Bunun formülü soldadır. Yoksulların karnını doyurmak ve eşitlikçi politikalar üretmek bizim işimiz.

31 Mart'ta biz sizinle kavga etmeyeceğiz, yoksullar için, asgari ücretliler için, emekliler için kavga eden CHP'nin başarısı bugün sosyalistin cümleleridir. Pedro Sanchez, başardı. İngiltere İşçi Partisi Parlamentoda büyük çoğunluğu sağladı.

Paris'te aşırı sağ tehlikesi varken, Avrupa'da en çok soydaşımızın olduğu üç ülkeden biri Fransa. Fransa'da demokrasi güçleri birleşti. İlericiler, solcular birinciliği elde etti.

Türkiye'de formülü bütün Avrupa'ya ve dünyaya bir kere daha hatırlatıyorum. Dünyanın bütün demokratları bir araya gelecek faşizmi eninde sonunda yenecek. Sosyalist enternasyonal, dünyadaki akraba partilerle çok ağırlıklı bir yapıdır.

CHP iktidarında kurulacak hükümette 10 yıl sonra yaşanacak şudur. AK Parti'nin yaptığı gibi biz de 0 atacağız. O bir 0'ı etiketten atacağız, fiyatlardan atacağız ama maaşlardan atmayacağız.  Cebinizdeki paranın 10 kat değerli olduğunu göreceksiniz.

Elektrik faturasının 500 değil 50 lira olduğunu göreceksiniz. Biz vergide adaletsizliği kaldırın diyoruz ama onlar vatandaşı değil yandaşı düşünüyor. Yapılacak ilk genel seçimde partimiz iktidar olacak, Türkiye zenginleşecek, herkes rahatlayacak.

Yarın heyetimizle Saraybosna'ya gidiyoruz. Katliamdan 3 yıl önce Mostar'a ilk ziyareti gerçekleştiren kişi Genel Başkanımız Deniz Baykal'dı. Rahmetli Baykal'ı dinlemediler. 

Unutulan katliamlar yeniden tekrarlanır sözünü yeniden hatırlıyorum. 11'in Saraybosna'dayız. 20 Temmuz'da Kıbrıs'ta olacağız. Barış harekatının 50. yılında Ayşe hanımla yurtta barış, dünyada barış demek için Kıbrıs'a gidiyoruz. 

 Buradan Erdoğan çağırdı, Özgür Özel reddetti yok. Çok önceden planlanan şekilde kendi heyetimizle gideceğiz.

Meclis'te bugünlerde Torba Yasa'da kadının soyadı ile ilgili düzenleme var. AYM hangi soyadını kullanacağına kadın karar verir diyor.

Bunun üzerine AK Parti şunu diyor, Kadın kocasının soyadını kullanır fakat isterse kendisininkini de kullanır. Kadınların anayasal kazanımını tekrar ellerinden almaya çalışıyor. Avrupa'da hiçbir yerde kalmamış bu uygulamayı kullanmaya çalışıyorsunuz. Devlet olarak sana ne kadınlar kendi karar verir.

Bu zihniyetin MEB şubesi. AK Parti'nin en çok değiştirdiği iki bakanlıktan biri. MEB komisyon başkanı öğretmenlik meslek kanunu getirdi.

Önceki yardımcısı şimdiki bakan öğretmenlik meslek kanununu yeniden getiriyor. Bir kez daha bir olmadık değişiklik daha getiriyor.

Bu sefer iş bilmezlik yok hatta ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar. 2002'de Erdoğan Ecevit'te “68 bin öğretmeni atamayacaksan niye okuttun” dedi ya bugün 1 milyon. Yusuf Tekin büyük bir suç işledi. 1 milyonu öğretmenin diplomasına kapkaç yapacaklar. 

1 milyon kişiye diploma vermiş, olmadı çocuklar diyorlar. Atanamayan öğretmenin diplomasına el koymak en büyük emek hırsızlığıdır. Öğretmen adayı 1 milyon kişi, 20 bini 2 yıl boyunca fanusta. Bakalım reisimize bağlı mı, 4 parmakla mı selam veriyor, 5 parmakla mı?

FETÖ'nün kanlı darbe girişiminde başka amaçlar için alınan OHAL yetkisi… 3 aylığına istiyoruz ama 1 buçuk ayda bırakacağız dediler. 3 ay dediler yıllardır sürdürdüler.

Gelelim bir diğer rakama. TÜİK, açıkladığı enflasyon rakamı istatistik felan değil, ekmek, ekmek. Yıllardır TÜİK şeffaf olması gereken verileri açıklamaz. ENAG açıklar. ENAG enflasyonu 160 buluyor TÜİK 80. Kul hakkı yemenin tanımı neyse TÜİK eliyle bu iktidarın bu halka yaptığı budur.  TÜİK, vatandaşın cebinden para çalıyor. TÜİK ne denirse onu yapıyor. 

TÜİK Türkiye'de kiralar 5 bin 800 TL diyor. Ekmek arası döner, en ucuz 200 TL. TÜİK diyor ki 77 TL. Zeytinyağı en ucuz 240 TL. TÜİK ne diyor ben bir yerde 113 TL'ye buldum, arayın bulun diyor. Bunun önü söz arkası para. Maaşa yapılan zam bu rakamlara göre yapılıyor.

TÜİK, bu iktidara oy veren ve vermeyen herkesin cebinden para çalıyor. Bugün 3 bin zam alacaklar bilsin ki 3 bin TL TÜİK'in cebinde. Cebinizdeki parayı çalan TÜİK başkanını atayandır.

Biz diyoruz Türkiye normalleşsin. Almanlarla konuşurken emekli maaşı 270 euro, Almanya başbakanı sanıyor ki yanlış söyledim, beni düzeltiyor. Ocak ayından beri meydan meydan en düşük emekli maaşının asgari ücret olmasını savunduk.

En düşük emekli maaşının asgari ücret olmasını istiyoruz hükümet hala üç maymunu oynuyor. Sendika başkanları bugün üç maymunu oynayanlara karşı ağzını açtı. Verilmeyen enflasyon zammını isteyen DİSK, TÜRK-İŞ, HAK İŞ başkanlarını tebrik ediyorum.

Emeklilere asgari ücret verilmesi lazım, asgari ücrete zam yapılması lazım. Bu mücadeleyi hep beraber yükseltirsek bu zammı söke söke alacağız.

Türkiye'yi ayağa kalmaya davet ediyoruz. Bu akşam saat 9'da ayağa kalk. Eğer zam istiyorsan asgari ücret artsın, emekli maaş bir asgari ücret olsun diyorsan bu akşam 9'da başlıyoruz, ışıkları yakın, ışıkları kapatın. Ayağa kalkın. Zammı söke söke alacağız. Ya zam olacak, geçim olacak ya da seçim olacak.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.