Chery, ARRIZO 8 PHEV ile Türkiye’de çevre dostu ulaşıma öncülük edecek

Çin’in en büyük otomotiv ihracatçısı olan Chery, yeni enerji dönemine damgasını vurmaya hazırlanıyor.

Chery, ARRIZO 8 PHEV ile Türkiye’de çevre dostu ulaşıma öncülük edecek
Yayınlama: 03.06.2024
9
A+
A-

Chery, yeni nesil modelleriyle Türkiye’nin yenilikçi ve çevre dostu ulaşım pazarının öncü markaları arasında yer alıyor. Markanın yeni enerji segmentindeki amiral gemisi olarak öne çıkan ARRIZO 8 PHEV, Chery’nin çevreyi korumaya olan bağlılığını ve yeni enerji araçlarındaki teknik becerisini gözler önüne seriyor.

Chery’nin “daha çevre dostu bir gelecek” vizyonunu ortaya koyan ARRIZO 8 PHEV, zarif tasarımıyla gelişmiş güç aktarma sistemleri ve akıllı teknolojinin mükemmel bir birleşimi olarak dikkat çekiyor.

Performans ve verimlilikte yeni standartlar belirleyen ARRIZO 8 PHEV, özel hibrit motoru ve özel hibrit şanzımana sahip motor sistemini, gelişmiş bir batarya ve elektronik kontrol sistemiyle bir araya getirerek en güncel teknolojinin sınırlarını zorluyor. ARIZZO 8’in kaputunun altında yer alan beşinci nesil 1.5 litrelik turbo beslemeli motor, 105 kW güç ve  215 nm maksimum tork sağlayabiliyor.

Böylece yeni enerji çağının performans ihtiyaçlarına rahatlıkla cevap verebiliyor. ARRIZO 8 PHEV sunmuş olduğu üstün performansa rağmen gelişmiş yakıt ekonomisi, yüzde 44,5 ile maksimum termal verimliliği ve son derece düşük yakıt tüketimi gibi dikkat çekici yeteneklere sahip. ARRIZO 8 PHEV, daha yüksek çekiş gücü, daha yumuşak vites geçişleri ve üstün sürüş deneyimi sunan üçüncü nesil DHT150 şanzıman sistemi ile donatılıyor.

ARRIZO 8 PHEV, ister şehir sokakları ister açık yollar olsun, mevcut ortam için en uygun enerji verimliliği stratejisini sağlayan, farklı sürüş senaryolarına uyum sağlayabilen üstün performanslı bir hibrit elektrik sistemine sahip. Bu, güç üretiminive enerji tasarrufunu mükemmel bir şekilde dengeliyor ve her yolculuğu daha da keyifli kılıyor.

Dünya Genelinde Uyumlaştırılmış Hafif Araçlar Test Döngüleri (WLTC) kapsamında 106 kilometreye kadar tamamen elektrikli menzil vadeden ARRIZO 8 PHEV, bin 463 kilometrelik toplam menziliyle de hem günlük iş rutini hem de uzun mesafeli seyahatler için ideal bir yol arkadaşı olarak öne çıkıyor.

Araç, çevre bilincine sahip sürücüler için menzil kaygısını ortadan kaldırmasıyla da önemli bir misyon üstleniyor. AC ve DC olmak üzere çift şarj modlarını destekleyen aracın bataryası, DC hızlı şarj ile sadece 19 dakikada yüzde 30’dan yüzde 80’e kadar şarj edilebiliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.