Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “Tapu ve Kadastro uçağı” açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin 11 Mayıs’taki Kayseri ziyareti için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ait uçağı kullanmasına ilişkin açıklama yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “Tapu ve Kadastro uçağı” açıklaması
Yayınlama: 30.05.2024
5
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamada Tapu ve Kadastro Müdürlüğü uhdesinde bulunan Tapu ve Kadastro uçağının; hava açık olduğunda ortofoto haritalama, kaçak yapıların tespiti, kentsel dönüşüm çalışmaları ve afet yönetimi gibi hizmetlerde kullanıldığı bildirildi.

Tapu ve Kadastro uçağının mevcut hizmetlerinin dışında bakanlığın çalışmalarının daha hızlı, daha verimli ve daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ve bu hizmetlerin vatandaşlara bir an evvel sunulması için bakanlık ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında 2018 yılında bir protokol imzalandığı belirtildi.

İmzalanan protokole uygun olarak bu uçağın; görev uçuşu gerçekleştirmediği zamanlarda, 2018 yılından bugüne kadar çeşitli vesilelerle planlanan il ziyaretlerinde ayrıca deprem, yangın, sel gibi afet süreçlerinde ve tarifeli uçuşların programlarla örtüşmediği zamanlarda bakanlığa hizmet verdiği aktarılan açıklamaya şöyle devam edildi:

“Deprem bölgesinde yer alan iller arasında, uçuşların olmadığı lokasyonlar için de bu uçak zaruriyetten dolayı kullanılmaktadır. İl ziyaretleri ve açılışlar kapsamında bu uçakla; 11 Mayıs'ta Kayseri'de açılışı gerçekleştirilecek olan Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi ile Şükrü Karaca Aile Sağlığı Merkezi ve Park'ı için 10 Mayıs akşamı Kayseri'ye ziyaret gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda Tapu ve Kadastro uçağı, ulaşım giderlerinden de Bakanlığımıza ve devletimize maliyetten tasarruf sağlamaktadır. Bu anlamda bahsi geçen uçağın, bazı basın ve yayın organlarında söylendiği gibi özel işlerde kullanıldığı ve tasarruf tedbirlerine aykırı olduğu iddiası bir iftiradan ibarettir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.