Çelik: Uluslararası toplumun, UAD kararının takipçisi olması gerekmektedir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Uluslararası Adalet Divanı’nın, İsrail’in Gazze Şeridi’nde Refah’a yönelik vahşi saldırılarını sonlandırması ve Refah sınır kapısının insani yardımlara açılmasına ilişkin aldığı kararın çok hayati ve önemli olduğunu vurguladı.

Çelik: Uluslararası toplumun, UAD kararının takipçisi olması gerekmektedir
Yayınlama: 24.05.2024
2
A+
A-

AK Parti Sözcüsü Çelik, Uluslararası Adalet Divanı’nın, İsrail’in Gazze Şeridi’nde Refah’a yönelik vahşi saldırılarını sonlandırması ve Refah sınır kapısının insani yardımlara açılmasına ilişkin aldığı kararın çok hayati ve önemli olduğunu vurguladı.

Uluslararası toplumun, İsrail’in bu kararın gereğini derhal yerine getirmesini sağlaması gerektiğine dikkat çeken Çelik, şu ifadelere yer verdi:

“Bu kararın sahaya nasıl yansıyacağı, kurallara dayalı bir dünya düzeni iddiasında bulunan devletler için bir samimiyet testi olacaktır. Uluslararası toplumun, Uluslararası Adalet Divanı kararının arkasında durması ve kararın takipçisi olması gerekmektedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze için yaptığı çağrıların hem insani hem de siyasi olarak tüm insanlığa yönelik olduğunu ifade eden Çelik, “Bu çağrılar bugün insanlık değerlerini korumak için kurulan tüm kurumlar ve uluslararası mahkemeler tarafından da karar olarak açıklanmaktadır. İnsanlık değerlerini korumak için bu kurumları ve mahkemeleri kuranların, sözkonusu Gazze olunca bu kurumları dikkate almamaları kabul edilemez.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.