Çelik: Birinci gündemimiz Gazze’deki katliam siyasetidir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara’da 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı kapsamında açıklama yaptı.

Çelik: Birinci gündemimiz Gazze’deki katliam siyasetidir
Yayınlama: 01.06.2024
4
A+
A-

Çelik’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Kızılcahamam’da bizi kere daha misafir eden vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bütün bu politik süreci takip ederken birinci gündemimiz Gazze’deki bu katliam siyasetidir. 

1995 Srebrenitsa katliamı ile ilgili 1 Temmuz’un bir anma günü olarak gerçekleşmesi konusunda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bir karar aldı. Bu son derece kıymetlidir. Bugünlerde de bunun daha büyük bir anlamı vardır.

Gazze’de bu kadar geç kalınmasın ve bunun daha fazlasına müsaade edilmesin. Bütün dileğimiz odur. Bugün Milosevic’lerin yaptığının katbekat fazlasını Netanyahu gerçekleştirmektedir. O sebeple dünyanın buna dur demesinin zamanı gelmiştir.

Cumhurbaşkanımızın bu konuda yaptığı açıklamalar uluslararası mahkemelerin kararlarında aynen ifade ediliyor. Sürecin başından beri takip edersek Cumhurbaşkanımızın bu konuda ortaya koyduğu ilke ve prensiplerin aynı şekilde Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Uluslararası Adalet Divanı tarafından da ortaya konulduğunu net bir şekilde görüyoruz. Dünyanın vicdanı buna tepki veriyor ve bir hakkı yerine getirmek için Filistin Devleti’nin tanınması konusunda çok ciddi ilerlemeler kaydediliyor.

İrlanda, İspanya, Norveç ve Slovenya’nın yaptığı bir hakkın teslim edilmesi açısından çok önemlidir. Bunun devamının gelmesi gerektiğini ifade ediyor.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.