Çekirdek Eskişehir ekibi festivalde buluştu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Urban.koop iştiraki ile Puruli Kültür Sanat Derneği’nin ortaklığı ile yürüttüğü “Çekirdek Eskişehir” projesinin paydaşları 3 gün boyunca Eskişehir’deki saha çalışmasında bir araya gelerek oturumlar ve Mini Festival düzenledi.

Çekirdek Eskişehir ekibi festivalde buluştu
Yayınlama: 10.07.2024
2
A+
A-

İKSV tarafından, Avrupa Birliği desteğiyle gerçekleştirilen Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında desteklenen “Çekirdek Eskişehir” projesinin uygulaması devam ediyor. Proje boyunca Eskişehir'de Kentpark içinde bulunan belediyeye ait bir mülkün disiplinlerarası, erişilebilir ve çok fonksiyonlu bir kültür sanat mekanına dönüşümü için gerekli tasarım planı ortaya çıkarılacak.

Eskişehirli paydaşlar ve proje ekibi programın ilk gününde Mini Festival kapsamında Kentpark’taki proje mekanında bir araya geldi. Mini Festival süresince çeşitli atölye çalışmaları, performanslar ve etkinlikler düzenleyen katılımcılar proje mekanını deneyimleme fırsatı bularak mekanın sunduğu fırsatları ve kısıtlılıkları yakından gözlemledi.

Çekirdek Eskişehir ekibi festivalde buluştu

Toplantının ikinci gününde Hırvatistan ve İtalya’daki mekanlar örneklendirilerek sunumlar yapıldı. Gazhane Çevre Gönüllüleri, Postane, Kültürhane, Tasarım Atölyesi Kadıköy ve Nilüfer Belediyesi’nden panelistler, temsilcisi oldukları kültür sanat mekanlarına ilişkin deneyimlerini paylaştı.

Çalışmanın son gününde ise aynı katılımcılar ile Haller Gençlik Merkezi’nde bir araya gelindi. Çekirdek Eskişehir’in mekan tasarımı, kültür-sanat programı ve yönetişim modeli olmak üzere 3 bileşeni üzerine tartışmalar yapıldı.

Çekirdek Eskişehir ekibi festivalde buluştu


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.