ÇAYKUR’dan kota artışı açıklaması

Rize, 3 Eylül (Hibya) – Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), yaş çay ve organik çay alım kotalarına ilişkin açıklama yaptı.

ÇAYKUR’dan kota artışı açıklaması
Yayınlama: 03.09.2024
2
A+
A-

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, konvansiyonel çayda alım kotasını dekar başına 600 kilogramdan 750 kilograma organik çayda ise dekar başına 400 kilogramdan 500 kilograma çıkarıldığını açıkladı.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, üreticileri korumak ve ürünleri garanti altına almak adına çay alım kotalarının artırıldığını duyurdu.

Açıklamada, “2024 yılı 2. sürgünü yaş çay alım sürecinde yaşamış olduğumuz tüm yoğunluğa rağmen tarihimizde ilk kez 3. sürgünde konvansiyonel çayda kotayı dekar başına 600 kg’dan 750 kg’a, organik çayda ise dekar başına 400 kg’dan 500 kg’a çıkarmış bulunmaktayız.” denildi.

ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada bazı basın kaynaklarında ve bunlara bağlı kimi hesaplardan bu konu ile ilgili yanıltıcı şekilde bilgi paylaşıldığı gözlemlenmesi nedeniyle yalnızca Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamaların dikkate alınması gerektiği belirtildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.