Çankırı’da Tuz Müsabakaları eski futbolcu Ümit Karan’ın vuruşu ile başladı

Çankırı Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Uluslararası Çankırı Tuz Festivali, A Milli Futbol Takımı oyuncusu Ümit Karan’nın da katılımıyla Tuz Müsabakaları ile başladı.

Çankırı’da Tuz Müsabakaları eski futbolcu Ümit Karan’ın vuruşu ile başladı
Yayınlama: 06.08.2024
2
A+
A-

Çankırı Belediyesinin bu yıl 16-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceği 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali kapsamında Tuz Müsabakaları düzenlendi. İsmet İnönü Ortaokulu bahçesine kurulan tuzdan sahalarda futbol, voleybol, ayak tenisi ve sokak basketbolu için başlama düdüğü çaldı.

Futbol ile başlayan tuz turnuvasında gruplar,  çıplak ayak ile tuz üzerinde mücadele verdi. Gösteri maçına Vali M. Fırat Taşolar, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, eski milli futbolcu Ümit Karan ve sporcular katıldı. Çankırı Futbol Kulübü forması giyen Ümit Karan başlama vuruşunun ardından takımıyla birlikte tuz zemin üzerinde mücadele verdi.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 4 kategoride 742 sporcunu yarışacağını belirterek “Tuz festivali ile Çankırı’yı turizmde iyi yerlere getirmek istiyoruz. Geçen yıl tuz mağaramıza yaklaşık 1,5 milyon vatandaşımız giriş çıkış yaptı. İnşallah 2024 yılında bu rakam katlanarak devam edecek” dedi.

Tuzdan sahada ilk defa futbol oynadığını vurgulayan eski futbolcu Ümit Karan ise  “Müthiş bir fikir. Tuzun tanıtımı, Çankırı’nın tanıtımı bu kadar keyifli, bu kadar akıllı bir fikirle ortaya çıkması çok mutluluk verici. Buradaki gençleri spora teşvik etmek için çok önemli. Çankırı ilerleyen zamanlara profesyonel ligde olursa çok da güzel olur. Bizim için de güzel bir deneyim oldu” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.