Çanakkale Teknopark Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri Ağına dahil oldu.

Dijital Avrupa Programı’nın en önemli mekanizmalarından biri olan “Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri” (EDIH) ağına Türkiye’den dâhil olacak projeler belirlendi. Çanakkale Teknopark, ülkemizin sanayi, KOBİ ve kamu kurumlarının dijital dönüşümünde kilit rol oynamaya devam ediyor.

Çanakkale Teknopark Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri Ağına dahil oldu.
Yayınlama: 23.07.2024
2
A+
A-

Çanakkale Teknopark, Avrupa Komisyonu’nun değerlendirmesi sonucunda seçilen “EDIH WEST MARMARA” projesiyle, Avrupa çapındaki 151 merkezden oluşan ADİM ağına Türkiye’den dahil olan 5 konsorsiyumdan biri olma başarısını gösterdi.

Çanakkale Teknopark’ın yer aldığı EDIH West Marmara projesinin amacı; kamu kuruluşları, işletmeler ve girişimcilerin dijital teknolojileri benimsemelerini destekleyerek, dijital dönüşüm, inovasyon, iş birliği ve büyüme için katalizör görevi üstlenecek bir yapı kurmaktır. Çanakkale Teknopark, bu projede lider rol üstlenerek bölgesel kalkınmaya ve dijital dönüşüme katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Trakya Kalkınma Ajansı koordinatörlüğündeki konsorsiyumda Çanakkale Teknopark ile birlikte; Güney Marmara Kalkınma Ajansı, 1773 İTÜ TTO, Çorlu TSO, Çerkezköy OSB, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark, Namık Kemal Üniversitesi Trakya Verimlilik ve İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (TRAVİM) ve Balıkesir Teknokent yer almaktadır. EDIH West Marmara; yatırım öncesi test, eğitim ve beceri geliştirme, yatırım bulma desteği, ağ oluşturma ve inovasyon ekosistemlerine erişim gibi hizmetler sunacaktır.

Çanakkale Teknopark Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri Ağına dahil oldu.

Türkiye’nin Batı Marmara Bölgesi’ndeki kamu kurumlarına, imalat sanayi ve tarım işletmelerine hizmet verecek olan EDIH, dijital ve yeşil dönüşüm, akıllı uzmanlaşma ve döngüsel ekonomi uygulamalarına odaklanmaktadır. Çanakkale Teknopark olarak, ulusal stratejilere ve Avrupa’nın Yeşil Mutabakat, Tek Pazar gibi stratejilerine katkıda bulunmayı hedeflediğimiz projemizin süresi 48 aydır.

Proje kapsamında;

1000 KOBİ’nin düzenlenecek eğitimlerden faydalanması,

250 KOBİ’de dijital ve yeşil olgunluk değerlendirme çalışmalarının yapılması ve bu değerlendirmelere göre danışmanlık programlarının yürütülmesi,

Döngüsel ekonomi, yeşil dönüşüm ve dijital teknolojiler üzerine 30’dan fazla atölye çalışmasının yapılması,

30 uzmanın yetiştirilmesi planlanmaktadır.

Çanakkale Teknopark olarak dijital dönüşüm, inovasyon ve iş birliği için katalizör görevi üstleneceğimiz bu önemli yapı ile bölgemizin teknolojik altyapısına daha güçlü katkı sunmaya devam edeceğiz.

Çanakkale TGB
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.