Çağdaş İslam Çalışmaları profesörü tecavüzden hapse mahkum oldu

Zürih, 10 Eylül (Hibya) – İsviçre temyiz mahkemesi, Çağdaş İslam Çalışmaları profesörü Tarık Ramazan’ı, 15 yıl önce Cenevre’deki bir otelde bir kadına tecavüz etmekten suçlu buldu ve alt mahkemenin beraat kararını bozarak üç yıl hapse mahkum etti.

Çağdaş İslam Çalışmaları profesörü tecavüzden hapse mahkum oldu
Yayınlama: 10.09.2024
2
A+
A-

Mahkeme, “24 Mayıs 2023 tarihli kararı iptal etti” ve 62 yaşındaki eski Oxford Üniversitesi profesörünü ikisi ertelenmiş üç yıl hapse mahkum etti.

Karar, savcının Mayıs ayında temyiz davasında talep ettiği üç yıl hapis cezasından (yarısı ertelenmiş) biraz daha hafifti.

28 Ağustos tarihli ancak Salı günü erken saatlerde yayın kurluşu RTS tarafından duyurulana kadar kamuoyuna açıklanmayan kararın, İsviçre'nin en yüksek mahkemesinde temyiz edilmesi muhtemel.

Avrupa İslam'ında karizmatik ancak tartışmalı bir figür olarak bilinen Ramazan, her zaman masumiyetini korudu.

Kendisini suçlayan ve sadece “Brigitte” olarak tanımlanan Müslümanlıktan  dönme kadın, mahkemede 28 Ekim 2008 gecesi Cenevre'deki bir otel odasında kendisine tecavüz ettiğini ve diğer şiddet içeren cinsel eylemlerde bulunduğunu ifade etmişti.

Brigitte, iddia edilen saldırı sırasında 40'lı yaşlarındaydı. Brigitte 10 yıl sonra şikayette bulunmuş ve mahkemeye Fransa'da Ramadan'a karşı benzer şikayetlerin yapılmasının ardından ortaya çıkmaya cesaret ettiğini söylemişti.

Temyiz kararı, geçen yıl Ramadan'ı tecavüz ve cinsel zorlamadan beraat ettiren alt mahkeme kararını, delil yetersizliği, çelişkili ifadeler ve davacının iddia edilen saldırıdan sonra gönderdiği “aşk mesajlarını” gerekçe göstererek bozdu.

Ancak temyiz sırasında Brigitte'in avukatları, Ramadan'ın kadın üzerinde önemli bir kontrol uyguladığını ve Stockholm sendromuna benzer bir durum yaşadığını öne sürdüler.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.