‘Büyüt Hayallerini’ üçüncü dönem mezunlarını verdi

İstanbul Vakfı’nın Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun fikir öncülüğüyle hayata geçirdiği Büyüt Hayallerini projesinin burs sağladığı 252 öğrenci okullarından mezun oldu.

‘Büyüt Hayallerini’ üçüncü dönem mezunlarını verdi
Yayınlama: 25.06.2024
17
A+
A-

Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun fikir öncülüğü ile İstanbul Vakfı çatısı altında hayata geçen Büyüt Hayallerini projesi, 2021 yılında başlatıldı.

Proje kapsamında ortaya çıkan ilk eser; 40 farklı yazarın kaleminden 40 kadının hikayesinin yer aldığı, “İlham Veren Adımlar” kitabı oldu. Büyüt Hayallerini; kitabın satışından elde edilen gelir ve bağışçıların destekleriyle, 2021-2022 eğitim yılında 300 kız öğrenciye, 2022-2023 öğretim yılında ise 500’ü 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden etkilenen afetzede olmak üzere toplam bin 500 üniversiteli kız öğrenciye burs desteği sağladı.

2023-2024 eğitim yılında sayısı 3 bin olan üniversiteli kız öğrencilerden 252’si ise bu sene mezun oldu. Kurumdan burs alan ve bu yıl okullarını bitiren öğrenciler onuruna, İstanbul Vakfı  tarafından mezuniyet töreni düzenledi.

‘Büyüt Hayallerini’ üçüncü dönem mezunlarını verdi

Programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı.

İmamoğlu, bursiyerlerin mezuniyet anına tanıklık anındaki duygularını şu ifadelerle paylaştı:

“Belediye başkanlığım dönemindeki en kutsal, en değerli anlardan birisi. Bunu yaşamaktan elbette gurur duyuyorum. Hepimizin el birliğiyle sunduğu imkanlar var. Ama özellikle bizim bu güvenli yolculuğumuza katkı sunan insanlarımıza, hemşehrilerimize özellikle iş insanlarımıza da hepinizin huzurunda teşekkür etmek isterim.”

‘Büyüt Hayallerini’ üçüncü dönem mezunlarını verdi

Yeni mezunlara “Önünüzde çok uzun ve güzel yıllar var diyen İmamoğlu, “Biraz kararsız belki biraz duyarsız bile olabiliriz bu anda. Yani biraz aklımız havada gibi davranabiliriz. Hakkımız da bu arada onu da söyleyeyim. Biraz aklın uçuyor olması iyi bir şey. Hayalleri, güçlendirir. Yere indirmez, yukarıya doğru tırmandırır. Bütün bunlar varken sonra bir bakıyorsunuz hayat sizi alıp bambaşka yerlere götürebiliyor. Ve bugün çok kutsal bir vazifenin başında bir konuma getirebiliyor” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.