Bursa’nın kurtuluşu 102. yılında ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri düzenledi

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümünde ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri düzenledi.

Bursa’nın kurtuluşu 102. yılında ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri düzenledi
Yayınlama: 12.09.2024
1
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın 2 yıl, 2ay, 2 gün süren Yunan işgalinden kurtuluşunun 102’inci yılında muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri, Osmangazi Halk Dansları Topluluğu ve Tahtakıran Kılıç-Kalkan ekibinin, yaptığı gösteri ile başladı. Geçmiş dönem Gökdere Rotary Başkanı Mehmet Dal da, konser öncesinde Atatürk’ün hayatını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Gecenin devamında Şef Rüştü Şentürk yönetiminde sahneye çıkan Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu, Büyük Önder’in sevdiği şarkıları koro ve solo olarak seslendirdi.

Osmangazililerin yoğun ilgi gösterdiği ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseri, yaklaşık iki saat sürdü. Büyük Önder Atatürk’ün sevdiği birbirinden güzel eserleri seslendiren Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu, konsere Rumeli yöresine ait ‘Çıkayım Gideyim Urumeli’ne’ türküsü ile başladı. Daha sonra ‘Keklik Dağlarda Şağılar’, ‘Batan Gün Kana Benziyor’, ‘Bülbülüm Altın Kafeste’, ‘Drama Köprüsü’, ‘Çalın Davulları’, ‘Eklemedir Koca Konak’, ‘Penceremin Perdesi’ ve ‘Vardar Ovası’ gibi Bursa, Selanik ve Balkan yörelerine ait eserleri seslendiren Osmangazi Türk Sanat Müziği Korosu, Osmangazililere müzik ziyafeti sundu.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Tolga Kornoşor, yaptığı konuşmada, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.’ Bizler, 11 Eylül’ü kutlarken herhangi bir hamaset için değil, o günlerin acısını paylaşmak ve unutmamak için kutluyoruz” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.