Bursalılar, “Köylerde Bilim Buluşması” etkinliğinde perseid meteor yağmuru gözlemi yaptı

Osmangazi Belediyesi’nin Bilim ve Amatör Astronomi Kulübü (BAAK) ile ortaklaşa düzenlediği “Köylerde Bilim Buluşması” etkinliğiyle vatandaşlar, perseid meteor yağmuru gözlemi yaptı.

Bursalılar, “Köylerde Bilim Buluşması” etkinliğinde perseid meteor yağmuru gözlemi yaptı
Yayınlama: 13.08.2024
1
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, bu yıl ilkini Tuzaklı Mahallesi piknik alanında gerçekleştirdiği ‘Köylerde Bilim Buluşması’ etkinliğinde teleskopla ay gözlemi yapan vatandaşlar, ardından Amatör Astronom Cem Özkan’ın ışık kirliliği ölçümüne katıldı.

Astronom İlhan Vardar, göktaşları ve perseid meteor yağmuru, Yüksek Astronom Fevzi Çetin, okul dışı öğrenme ortamları ve Amatör Astronom Arif Bozdemir, gökyüzü tanıtımı hakkında etkinliğe katılanlara bilgiler verdi.

Uzay temalı müzik dinletisinin ardından 23:00 ile 00:00 saatleri arasında vatandaşlar, teleskopla Satürn gözleme imkanı buldu. Tuzaklı piknik alanını dolduran Bursalılar, perseid meteor gözlemi yaparken, her göktaşı görüldüğünde alkışlarla karşılık verdi.

Düzenlenen etkinliğe Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Bilim ve Amatör Astronomi Kulübü (BAAK) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Özkan, Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Aykut Büyükdere, Astronom İlhan Vardar, Yüksek Astronom Fevzi Çetin, Amatör Astronom Arif Bozdemir ve Bursalılar katıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.