Bursa’da “Yeşil Şehir Eylem Planı” çalıştayı düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çevre ve doğa dostu projeler geliştirmek amacıyla ‘Yeşil Şehir Eylem Planı’ çalıştayı gerçekleştirdi.

Bursa’da “Yeşil Şehir Eylem Planı” çalıştayı düzenlendi
Yayınlama: 29.05.2024
3
A+
A-

Bursa’nın daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanılabilir bir kent olması amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) ‘Yeşil Şehirler Programına katılarak doğa dostu projeler geliştirmek ve finansman sağlamak amacıyla ‘Yeşil Şehir Eylem Planı’ çalıştayını düzenledi. Yeşil Şehir Eylem Planı, Bursa'nın çevresel zorluklarına çözüm bulunması, sürdürülebilir ve dirençli yollarla kentsel kalkınmasına yardımcı olacak altyapı yatırımları gibi ayrıntılı eylemleri içeriyor. ‘Yeşil Şehir Eylem Planı’, İklim Yatırım Fonu ortaklığının bir parçası olan Temiz Teknoloji Fonu tarafından destekleniyor.

Çalıştay programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'nın tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin hatta dünyanın önemli cazibe merkezlerinden biri olabileceğini söyledi. Gelişmekte olan tüm kentlerde olduğu gibi Bursa’da da çeşitli çevre sorunlarıyla karşılaşıldığını belirten Başkan Mustafa Bozbey, hava kirliliği, su kirliliği, atık sorunu, yeşil alanların azalması gibi çevresel problemlerin kent için büyük tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Bu tehditlere karşı duyarsız kalmanın mümkün olmayacağını dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, “Daha sağlıklı, daha dirençli, daha temiz ve daha yeşil bir Bursa oluşturmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak hava ve çevre temizliğini, yenilenebilir kaynakları kullanarak sürdürülebilir kent kimliği oluşturmayı önemsiyoruz. Kentimizdeki yeşil alanları, parkları, bahçeleri ve açık hava mekanlarını, kent sakinlerine nefes aldırması, dinlenebilmeleri ve sosyal ortamların oluşması amacıyla önemsiyoruz” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.