Bursa’da yangın seferberliği sürüyor

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı Mahallesi’nde çıkan yangının söndürülme çalışmaları devam ediyor.

Bursa’da yangın seferberliği sürüyor
Yayınlama: 30.06.2024
1
A+
A-

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı Mahallesi'nde makilik alanda çıkan yangın ormanlık alana sıçrarken, kontrol altına alınması için tüm şehir teyakkuz haline geçti. Kısa sürede olay yerine geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yangının saat 14.26 civarında ormanlık alana atılan çöpün yakılması sonucu çıktığının tahmin edildiğini belirten Başkan Bozbey, şunları söyledi:

“İnşallah en kısa sürede bu yangın kontrol altına alınır ve hepimiz rahatlarız. Gerçekten büyük bir alanda yangın devam ediyor. Rüzgârın etkisiyle git gide yayılıyor. 16 itfaiye, yaklaşık 20 civarı tanker ve arazözlerle toplam 40'a yakın araç şu anda alevlerle mücadele ediyor. Onun yanı sıra dozer ve iş makineleri de alanda çalışmalara katılıyor. Ama bir taraftan da kozalak patlamasından dolayı yangının ilerlediğini görüyoruz.”

Başkan Bozbey, Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde atların olduğu alandaki hayvanların tahliye edildiğini anlatarak, şunları dile getirdi:

“Atların tahliyesi sağlandı. Diğer hayvanlar da salındı ancak ne olduğunu kestirebilmek mümkün değil. Yangın birdenbire oraya ulaştı. Yurtlar var. Yurtların boşaltılması söz konusu, talimatlar da verildi. Yurtlar boşaltılacak, tedbirlerimizi alıyoruz. Başta insan olmak üzere hiçbir canlıya zarar gelmemesini arzu ediyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.