Bursa’da Nazım Hikmet anısına etkinlik düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘2024 Bursa Nâzım Hikmet Yılı’ etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Bursa’da Özgür Bir Gün’ adlı sergi ziyarete açılırken, ‘Çok şükür yaşıyoruz-Şarkılarla, şiirlerle Nâzım Hikmet” dinletisi de yapıldı.

Bursa’da Nazım Hikmet anısına etkinlik düzenlendi
Yayınlama: 04.06.2024
1
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle Nazım Hikmet Ran anıldı. Etkinlikler kapsamında hazırlanan ‘Bursa’da Özgür Bir Gün’ adlı sergi, Tayyare Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı. Nazım Hikmet’in Bursa’daki tek özgür fotoğrafını görme imkanı bulunan sergi, 3-9 Haziran tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Yazar ve aynı zamanda Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olan Güney Özkılınç’ın ‘Nazım’ın Bursa Yılları’ adlı eserinde, Nazım Hikmet’in Tayyare Kültür Merkezi’nde, arkadaşı Bursalı karikatürist Cemal Nadir’in açtığı sergiyi haber yapmak için 24 Mayıs 1936 tarihinde ilk kez kelepçesi olmadan muhabir olarak geldiği belirtildi. O günün anısına hazırlanan serginin açılışına, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Proje ve Araştırma Sorumlusu Deniz Dalkılınç, Küratör Tuba Okat Koçak ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışının ardından Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Çok şükür yaşıyoruz-Şarkılarla, şiirlerle Nazım Hikmet” dinletiye, sanatseverler katıldı. Hakan Pişkin ve Yeşim Koçak tarafından Nazım Hikmet’in şiirleri okunurken, solistler Vedat Sakman, Gülcan Altan ve Jehan Barbur tarafından usta şairin eserleri seslendirildi. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.