Bursa’da 62. Tarihi Çalı Güreşleri düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 62’ncisi düzenlenen ”Tarihi Çalı Güreşleri”nde, yaklaşık 800 pehlivan er meydanında mücadele etti.

Bursa’da 62. Tarihi Çalı Güreşleri düzenlendi
Yayınlama: 10.06.2024
1
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 62. Tarihi Çalı Güreşleri, binlerce yağlı güreş tutkununu bir araya getirdi.

Yaklaşık 800 pehlivan kıspet bağlayıp er meydanına çıkarken, kura çekimlerinin ardından farklı boylarda çekişmeli güreşler yapıldı. Güreşler devam ederken yapılan ağalık ihalesini, 2 milyon 216 bin TL ile mevcut Çalı Güreşleri Ağası Hakan Söğünmez kazandı.

Ata sporu olan yağlı güreşlerin gelişmesinde ve devam ettirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu sene 62’ncisi yapılan Çalı güreşlerinin çıtasını her geçen sene daha yukarıya çıkartmanın kolay olmadığını söyledi.

Başkan Bozbey, bu sene Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi’nin iş birliğinde Çalı Güreşleri’nin düzenlendiğini ifade ederek, “Hedefimiz büyük. Elbette Kırkpınar apayrı bir alan ama Elmalı, Kurtdereli gibi güreşlerle eşdeğer hale getirmek istiyoruz. Türkiye’nin yağlı güreşlerde ikinci veya üçüncü konumuna gelebiliriz. 62. kez yapılan Çalı güreşlerinin geçmişinin daha eskilere dayandığını biliyoruz. Ata sporumuza sahip çıkmak zorundayız.” dedi.

Bursa’da 62. Tarihi Çalı Güreşleri düzenlendi

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 62. Geleneksel Tarihi Çalı Güreşleri’ne Türkiye genelinden 30’un üzerinde başpehlivan ve toplam 800’ün üzerinde güreşçinin katıldığını belirtti. 

62. Çalı Yağlı Güreşleri Başpehlivanlık yarı finalinde Yunus Emre Yaman ile Mustafa Taş, Enes Doğan ile Ali Yanatma karşı karşıya geldi. Mücadelelerin sonunda Mustafa Taş ve Enes Doğan isimlerini finale yazdırmayı başardı.

Başpehlivanlık final mücadelesi izleyenlerin nefeslerini keserken, karşılaşmanın galibi olan Enes Doğan 62. Çalı Yağlı Güreşleri’nin Başpehlivanı oldu. Turnuvanın sonunda tüm boylarda dereceye giren sporcular madalya ve kupalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

Bursa’da 62. Tarihi Çalı Güreşleri düzenlendi


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.