Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsündeki yangın kontrol altına alındı

Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alanda etkili olan yangın, yoğun çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri de her alanda yangınla mücadelede aktif rol aldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsündeki yangın kontrol altına alındı
Yayınlama: 01.07.2024
2
A+
A-

Çalışmalarda aktif rol olan İtfaiye Daire Başkanlığı, 426 personel ve 102 araçla yangın tamamen kontrol altına alına kadar sahada çalışmalarını gerçekleştirdi. Ulaşım Daire Başkanlığı Yol İşleri Şube Müdürlüğü, 3 dozer, 2 bekoloder, 2 Loder, 1 greyder, 2 arasöz olmak üzere 10 iş makinesiyle yangın çalışmalarında yer aldı. Tarım Peyzaj AŞ ise 100 personel, 5 iş makinesi, 2 çöp aracı, 1 itfaiye aracı ve 29 tankerle yangın söndürme faaliyetlerine katıldı. Tankerler ayrıca diğer itfaiye araçlarına da su desteğinde bulundu.

Yangın çalışmalarında 21 kişilik ekip ve 6 araçla yer alan Burfaş, sahada çalışan ekipler ve vatandaşlar için 4 bin adet Bursa Su, 3 bin 500 adet Besaş ayran, bin 600 adet kumanya, 700 adet çorba, 500 adet kahvaltı ve bin 500 adet maske dağıtımı yaptı. Burulaş ise 30 araç ve 50 personelle sahadaydı.

Tahliye amacıyla otobüsler bölgeye sevk edilirken, vatandaşlar Görükle yerleşim alanı, Üniversite istasyonu ve Terminal başta olmak üzere güvenli alanlara hızlıca ulaştırıldı. Kentteki tüm otellerle irtibat halinde olan Kültür AŞ ise tahliye edilen öğrencilerin ihtiyaç halinde yerleştirilmesi için tedbirlerini aldı.

Gece saatlerinde yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alınmasının sevindirici olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “İlerlemesinin durdurulduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz çünkü rüzgar da yavaşladı. İnanıyorum ki soğutma çalışmalarıyla birlikte yangın tamamen kontrol altına alınacak. Hepimize geçmiş olsun” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.